Search
Close this search box.

Piškotki

Uporaba piškotkov na spletnih straneh ZKTŠ Murska Sobota

Pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje podatkov ali dostop do podatkov, shranjenih na vašem računalniku ali mobilni napravi, urejata Zakon o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1) in Splošna uredba EU o varstvu podatkov (angl. General Data Protection Regulation – GDPR).

Spletna stran organizacije deluje s pomočjo t.i. piškotkov (angl. cookies), ki so pomembni za zagotavljanje spletnih storitev, uporabljajo pa se za shranjevanje podatkov o stanju posamezne spletne strani, za pomoč pri zbiranju statistik o uporabnikih in obiskanosti spletnega mesta itd. Ob vstopu na spletno stran se na napravo naložijo samo tisti piškotki, ki so nujno potrebni za delovanje spletne strani. Ostali piškotki se bodo naložili samo s posameznikovo privolitvijo, ki jo posameznik poda v obvestilu ob vstopu na spletno stran. Nastavitve lahko posameznik kadarkoli spremeni in piškotke izbriše (navodila se nahajajo na spletnih straneh posameznega brskalnika).

Spletna stran organizacije uporablja naslednje piškotke:

Ime piškotka

Čas trajanja

Funkcija

_ga

1 leto 1 mesec 4 dni

Uporablja se za razlikovanje med uporabniki.

_gid

24 ur

Uporablja se za razlikovanje med uporabniki.

_gat_UA-*

1 minuta

Uporablja se za uravnavanje dostopov do spletne strani.

has_js

1 ura (seja)

Se zapiše, če brskalnik podpira JavaScript.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki se ob obisku spletne strani prenesejo na vaš računalnik ali mobilno napravo. Piškotki običajno vsebujejo ime strežnika, s katerega je bil piškotek poslan, življenjsko dobo piškotka in vrednost, ki je običajno neko naključno generirano edinstveno število. Piškotki na spletni strani www.zkts-ms.si skrbijo za boljšo uporabniško izkušnjo in vam omogočajo uporabo spletne strani ter funkcionalnosti na strani ter zbirajo agregirane informacije o uporabi le-te.

Piškotki sami po sebi ne omogočajo vaše identifikacije in samo z njimi ni mogoče ugotoviti, kdo konkretno ste.

Nastavitve piškotkov v vašem brskalniku

Nameščanje piškotkov na vašo napravo lahko nadzirate tudi s pomočjo nastavitev v vašem brskalniku. V primeru spremembe pogojev piškotkov bomo vse predhodne piškotke v našem upravljanju pobrisali in namestili v skladu z novo objavljenimi pogoji. Piškotkov, ki so bili nameščeni na naši spletni strani in so v upravljanju drugih (npr. Google itd.), ne moremo pobrisati oz. to lahko storite sami v nastavitvah vašega brskalnika. Na spodnjih povezavah si lahko preberete navodila za nadzor nad piškotki prek nastavitev brskalnika:

  • Internet Explorer – za navodila klikni TUKAJ
  • Google Chrome – za navodila klikni TUKAJ
  • Mozzila Firefox – za navodila klikni TUKAJ
  • Opera (stran v angleškem jeziku) – za navodila klikni TUKAJ
  • Safari (stran v angleškem jeziku) – za navodila klikni TUKAJ

Murska Sobota, 1. 2. 2024

Skip to content