Z gibanjem v pomlad!

Zavod za kulturo, turizem in šport Murska Sobota je minulo soboto izkoristil za športno-rekreacijske aktivnosti ter v sodelovanju s športnimi društvi organiziral prireditev pod geslom Z gibanjem v pomlad. Vse športne aktivnosti so bile brezplačne in so potekale na več lokacijah.

Že v dopoldanskih urah so se zvrstile številne športne aktivnosti. Pred Mestnim stadionom Fazanerija je bila organizirana jutranja vadba »1000 gibov, ki jo je vodila ga. Nada Ščernjavič Šiftar, sledila je nordijska hoja na trim stezi v Fazaneriji, ki jo je vodila ga. Mojca Haložan Makovec ter vadba na isti lokaciji, ki jo je pripravil g. Mitja Dišič. Občani so se lahko preizkusili tudi v tenisu in jogi, pod vodstvom g. Roberta Šooša iz Kolesarskega kluba Pomurje so kolesarili ob reki Muri, v mestnem parku plesali  s plesalci Zeko sport kluba, tekli po Fazaneriji pod vodstvom Borisa Kavčiča, se udeležili pohoda okoli Soboškega jezera s planinskimi društvi Matica in Mura ter v telovadnici TVD Partizan preizkusili v badmintonu. Društvo upokojencev Murska Sobota ter  Društvo slepih in slabovidnih Murska Sobota pa so občanom omogočili, da so se lahko ta dan preizkusili tudi v Ruskem kegljanju in balinanju.

Namen prireditve je bil spodbuditi občane h gibanju ter jim predstaviti številne možnosti rekreacije, ki jih ponuja naše mesto.

Fotogalerija