Uspešni domači kajakaši na jezeru in reki Muri

Na Soboškem jezeru je Kajak kanu klub Rotoattivo iz Murske Sobote v sodelovanju s Kajakaško zvezo Slovenije pripravil državno tekmovanje v kajakih in kanujih na 200 in 500 metrov dolgih progah.

Tekma je štela tudi za slovenski pokal na mirnih vodah. Uspešni so bili tudi tekmovalci domačega kluba. Na krajši, 200-metrski progi, sta v dvojicah med cicibani v kajakih zasedla drugo mesto Dorotej Sakač in Noah Šadl, na drugo mesto se je posamično uvrstila Ariel Šadl, tretja pa je bila Rija Pertoci. V kategoriji deklic je bila Hana Bedernjak tretja. Med cicibani posamično je bil tretji Dorotej Sakač, v dvojicah med cicibankami pa sta zmagali Ariel Šadl in Rija Pertoci. Na daljši, 500-metrski progi na Soboškem jezeru je bila med cicibankami Ariel Šadl druga in Rija Pertoci tretja. V mešanih dvojicah sta slavila Dorotej Sakač in Rija Pertoci, na tretje mesto pa sta se uvrstila Noah in Ariel Šadl.
V nedeljo, 4. julija, je bila na reki Muri v Krogu še tekma za slovenski pokal v kajakih in kanujih na divjih vodah za mlajše kategorije. 

Fotogalerija