USPEŠNA ORGANIZACIJA DRŽAVNEGA PRVENSTVA V KROSU

Organizacija Prvenstva Slovenije v krosu v Murski Soboti na prelepi lokaciji soboškega jezera pri Expanu je za nami. Organizator Atletski klub Pomurje ter soorganizator Zavod za kulturo, turizem in šport Murska Sobota prejemamo le še čestitke za uspešno organizacijo, za požrtvovalno delo vseh atletskih delavcev in prostovoljcev in vseh, ki so sodelovali in pomagali, da smo skupaj v zelo težkih vremenskih pogojih tekmovanje uspešno izpeljali.

Ob tej priložnosti se organizator iskreno zahvalil  EXPANU za tople prostore, Zavodu za kulturo, turizem in šport Murska Sobota in predstavnici Mestne občine Murska Sobota, ga. Nadi Cvetko Török za podporo,  Atletske zveze Slovenije ter predstavnikom AZS, ki so bili prisotni na krosu g. Peternelju in g. Kastelicu, atletskim sodnikom in delegatu, Timingu, napovedovalcu g. Hergi in mojstru za ozvočenje g. Posel ter seveda vsem sponzorjem Vzajemni, Radenski, Komunali, Vezenju Koren, Slov. vojski za šotore, Avto moto društvu Štefan Kovač MS, PGD Černelavci in KS Bakovci, itd.

Ponosni smo tudi na rezultate mladih atletov  AK Pomurja, ki so kljub mrazu, vetru in dežju opravili uspešne nastope na razgibani progi krosa. Na poti do cilja so morali premagati številne ovire od preskakovanja hlodov, teka po mivki, blatu, kamenčkih, bregu navzdol in navzgor itd. 

Otvoritev Prvenstva v krosu so z nastopom v predteku izvedli  najmlajši atleti iz Atletske šole. Nato pa še vsi ostali tekmovalci od kategorij pionirjev U12, U14, U16, mlajših in starejših mladincev ter mlajših članov in članov. Poleg posamičnih nastopov atletov je  Prvenstvo Slovenije v krosu štelo tudi v ekipnih uvrstitvah, ločeno za moške in ženske, ter po kategorijah. Atletinje AK Pomurja so med dvajsetimi ekipami klubov osvojile četrto mesto, fantje pa so bili peti med petnajstimi moškimi ekipami. Nastopilo je 244 atletov iz Slovenije. 

Atleti AK Pomurja so osvojili kar tri posamične kolajne in eno plaketo za ekipno zmago. 

Med mlajšimi člani je Jože Lapoši postal državni podprvak na 8000 m. dolgi progi. 

Srebro je osvojila tudi Pia Wolf v teku na 1000 m. v kategoriji pionirk U14.  

Bronasto kolajno pa je osvojil Rene Bačič v teku na 500 m. v kategoriji pionirjev U12. Skupaj z Jurijem Humblom, ki je bil šesti, sta osvojila ekipno prvo mesto v tej kategoriji. 

Blizu stopničk se je na visoko četrto mesto v teku na 500 m. uvrstila Tara Otopal v kategoriji pionirk U12. 

Sedmo mesto je osvojil Tvit Trajbarič v teku na 1500 m. v kategoriji pionirjev U16. 

Deseto mesto sta osvojila  Hana Merica v teku na 500 m. (U12) in Maj Bačič v teku na 1000 m. (U14). 

Trinajsto mesto med pionirji U12  in na 500 m. dolgi progi je osvojil Neo Puhar Zorko.

V kategoriji pionirk U16 so bile na 1500 m. dolgi progi po vrsti od 14. do 16.mesta Lara Horvat, Lara Gomboc in Ula Trajbarič. 

Dvajseto mesto pa je v teku na 1000 m. osvojil Samuel Kuhar (U14). 

Uspešno so nastopili in se spopadli s progo še vsi ostali atleti AK Pomurja. To so Leona Zajmi, Ajda Sinic, Katarina Šavel, Naja Gjergjek, Jakob Nemec in Matija Majhen. Za nekatere od njih je to bil tudi prvi nastop.

Foto: Blaž Weindorfer