Tekmovanja ponovno v polnem teku

Po dolgem času so se tekmovalci Kajak kanu kluba Mura Krog  udeležili Slovenskega pokala v kajaku in kanuju na reki Soči v kraju  Mostu na Soči. Tekmovanje  je potekalo 13. junija 2020.

Vsi naši  mladi tekmovalci  so opravili pogumen in soliden nastop na prvi tekmi letos. Skupaj s klubom  iz Tacna so imeli  najštevilčnejšo zasedbo v kategoriji cicibanov. Posebej se je izkazala Ariel Šadl s 4. mestom na kronometru - 1600 m in s 5. mestom v prirejenem slalomu.  Po tekmi so uživali v prekrasni naravi in se kopali v hladni soči.


Tekmovalci večino treningov opravijo na Soboškem jezeru nekaj pa na reki Muri. Po karanteni je KZS naredila nov natrpan urnik, tako da je ekipa že to soboto v Celju in nedeljo na Dolenskem, kjer bo dopoldan Slovenski pokal v spust po Savi , popoldan pa še Slovenski pokal na mirnih vodah. 

 

4.julija ob 10:30 bo na Soboškem jezeru tekmovanje za Slovenski pokal v kajaku in kanuju na mirnih vodah, kjer se bodo prvič merili tudi najboljši člani in članice.

 

5. julija ob 10:00 pa na reki Muri pri  Kroškem brodu državni pokal v kajaku in kanuju na divjih vodah za mlajše kategorije in  HSE pokal za člane in mladince, kjer so bodo merili najboljši divjevodaši v Sloveniji, ki pa so tudi v svetovni špici.  Lani recimo se nam je na dogodku pridružil Nejc Žnidarčič.

8. in 9. 8. bo dvodnevno DP  v kajaku in kanuju na mirnih vodah  na Soboškem jezeru za vse kategorije in na vse discipline: tri olimpijske 200m, 500, 1000m in nato še na 5000m.  
Na vseh tekmah se pričakuje najmanj 100 tekmovalcev.

 

 

 

 

 

Fotogalerija