Športno rekreativnih aktivnosti pod skupnim naslovom »Z gibanjem v pomlad« se je udeležilo 138 občanov

Tudi letos je Murska Sobota zakorakala v pomlad s številnimi športnimi aktivnostmi, ki jih je organiziral Zavod za kulturo, turizem in šport Murska Sobota. Le-ta je minulo soboto izkoristil, da občanom ponudi športno-rekreacijske prireditve Z gibanjem v pomlad. Vseh prireditev, ki so bile strokovno vodene in brezplačne, se je v lepem vremenu udeležilo kar 138 občanov.

V dopoldanskih urah so se tako zvrstile mnoge športne aktivnosti. Najprej sta se izvedli jutranja vadba pred Mestnim stadionom Fazanerija, ki sta jo vodili Nada Ščernjavič Šiftar in Ana Kuhar ter vadba na Trim stezi, ki jo je vodil Mitja Dišič. Obeh vadb se je skupno udeležilo 30 občanov.  Sledila je joga v mestnem parku, pod vodstvom Karmen Pertoci  ter oblikovanje telesa  v fitnes Krpan, pod vodstvom inštruktorja Borisa Babiča. Skupno se je obeh vadb udeležilo 9 občanov. V dopoldanskem času sta bila izvedena še Kolesarjenje ob reki Muri,  pod vodstvom Roberta Šooša iz Kolesarskega kluba Pomurje, ki se ga je udeležilo 17 kolesarjev,  na igrišču TVD Partizana pa je bil organiziran Dodgeball s strani Dodgeball kluba Pomurje , ki se ga je udeležilo 8 občanov.

V popoldanskem terminu so se pod vodstvom Teniškega kluba M. Sobota občanom ponudile ure  tenisa, sledila je vadba Metabollic effect  pod okriljem Plesnega kluba Zeko, Društvo za športno rekreacijo pa je občanom ponudilo ure badmintona. Vseh treh prireditev se je skupno udeležilo 17 občanov.

17 je bilo tudi tekačev, ki so se v popoldanskem terminu pod vodstvom trenerja Borisa Kavčiča pomerili v  teku po Fazaneriji. Promotorke so  tekačem podarile energijsko pijačo Red bull in tako skrbele, da so pred startom »dobili krila«. 15 udeležencev vseh starosti se je pod vodstvom Jožeta Ružiča iz  Planinskega društva Matica odpravilo na pohod okoli Soboškega jezera. Najbolj pa so se v soboto izkazali upokojenci, ki so se pod vodstvom Društva upokojencev M. Sobota ter Društva slepih in slabovidnih M. Sobota pomerili v  Balinanju in Ruskem kegljanju, saj jih je bilo kar 25.

Prekrasen dan je omogočil, da je namen prireditve, s katero je zavod želel občane spodbuditi h gibanju ter predstaviti možnosti športa in rekreacije v Murski  Soboti, v celoti uspel. Zavod  bo prireditev organiziral tudi v bodoče tako, da bo spodbuda občanom, da gredo pomladi nasproti z gibanjem, postala tradicionalna.

Fotogalerija