Rezultati 56. Spominskega teka

Zavod za kulturo turizem in šport Murska Sobota je  v ponedeljek, 17. oktobra tradicionalno organiziral že 56. Spominski tek Mestne občine Murska Sobota. V vseh kategorijah se je letošnjega 56. Spominskega teka udeležilo čez 221 tekačev, ki jih spremljalo več kot 300 gledalcev.

Tekači so se 15.30 uri zbrali na lokaciji Drevoreda Martina Lutra v Murski Soboti. Kategorije deklic in dečkov osnovnih šol ter dijakinj in dijakov srednjih šol so tekli štafete v ekipah s po tremi tekmovalci. Dolžina kroga na progi okoli spomenika na Trgu zmage je  merila  340 metrov.

Članice in člani (občanke in občani) so se medtem podali na 4 (ž) oz. 5 (m) kilometrsko progo, ki jih je vodila po mestnem parku v Murski Soboti.

Prve tri uvrščene ekipe v štafetnem teku so ob medaljah prejele tudi praktično nagrado, prav tako prvi trije uvrščeni člani in članice.

V kategoriji osnovnošolskih deklic od 1. do 3. razreda je bila najboljša 1. ekipa OŠ II Murska Sobota, ki je slavila pred ekipo OŠ Bakovci in ekipo OŠ Puconci. Med dečki prve triade je bila najboljša 1. ekipa OŠ II Murska Sobota, ki je bila hitrejša od ekipe OŠ III Murska Sobota in ekipe OŠ I Murska Sobota.

V kategoriji osnovnošolskih deklic od 4. do 6. razreda so bila najhitrejša dekleta OŠ II Murska Sobota. Drugo mesto je pripadlo OŠ Bogojina 1 , tretje mesto pa ekipi OŠ Cankova . V isti kategoriji so pri dečkih slavili učenci OŠ II Murska Sobota, ki so bili hitrejši od 1 ekipe OŠ III Murska Sobota in 2. ekipe OŠ Bogojina.

V kategoriji, ki so jo sestavljali učenci od 7 do 9. razreda, so v dekliški konkurenci prvo mesto osvojile učenke ekipe Miniva OŠ I Murska Sobota, na drugo mesto se je uvrstila prva ekipa OŠ Puconci, tretje mesto je zasedla ekipa Lavila  OŠ I Murska Sobota.  Med dečki so slavili člani ekipe OŠ Puconci. Drugo in tretje mesto pa sta osvojili ekipi OŠ Miška Kranjca Velika Polana in OŠ I Murska Sobota.


V kategoriji dijakinj Srednjih šol so prvo, drugo in tretje mesto osvojile dijakinje ekip Gimnazije Murska Sobota. V moški konkurenci je prvo mesto osvojila ekipa Gimnazije Murska Sobota.

Ob koncu prireditve so nastopili še člani in članice. V ženski konkurenci je na štiri kilometre dolgi progi prvo mesto pripadlo Tjaši Žalik , drugo mesto je zasedla Anita Rižnar. Tretje mesto je pripadlo Kristini Koter, članici Ocean Orchids cycling team.

Med člani je na pet kilometrov dolgi progi prvo mesto osvojil Jože Lapoši AK Pomurje Murska Sobota, ki se je tako uvrstil pred Janom Kramerjem. Tretje mesto je osvojil Dejan Prendl, iz ekipe Prevozi bolnikov Bratonci . 

Organizatorji 56. Spominskega teka so tudi to leto poskrbeli za udeležence in pripravil lepe praktične nagrade. Z namenom ohranitve tega tradicionalnega dogodka smo poskrbeli, da udeležencem ni bilo potrebno plačati startnine oziroma je bila udeležba za tekmovalce brezplačna.

 

 

Fotogalerija