Rezultati - 55. SPOMINSKI TEK

Zavod za kulturo turizem in šport Murska Sobota je  v ponedeljek, 18. oktobra tradicionalno organiziral že 55. Spominski tek Mestne občine Murska Sobota. 

V vseh kategorijah se je letošnjega 55. Spominskega teka udeležilo čez 225 tekačev, ki jih spremljalo več kot 600 gledalcev.

Tekači so se 15.30 uri zbrali na lokaciji Drevoreda Martina Lutra v Murski Soboti. Kategorije deklic in dečkov osnovnih šol ter dijakinj in dijakov srednjih šol so tekli štafete v ekipah s po tremi tekmovalci. Dolžina kroga na progi okoli spomenika na Trgu zmage je  merila  340 metrov.

Članice in člani (občanke in občani) so se medtem podali na 4 (ž) oz. 5 (m) kilometrsko progo, ki jih je vodila po mestnem parku v Murski Soboti.

Prve tri uvrščene ekipe v štafetnem teku so ob medaljah prejele tudi praktično nagrado, prav tako prvi trije uvrščeni člani in članice.

V kategoriji osnovnošolskih deklic od 1. do 3. razreda je bila najboljša 1. ekipa OŠ Beltinci, ki je slavila pred ekipo OŠ Puconci in ekipo OŠ II Murska Sobota. Med dečki prve triade je bila najboljša 1. ekipa OŠ I Murska Sobota, ki je bila hitrejša od ekipe OŠ II Murska Sobota in ekipe OŠ Bakovci.

V kategoriji osnovnošolskih deklic od 4. do 6. razreda so bila najhitrejša dekleta OŠ I Murska Sobota. Drugo mesto je pripadlo OŠ Bakovci, tretje mesto pa 1. ekipi OŠ Puconci. V isti kategoriji so pri dečkih slavili učenci OŠ Puconci, ki so bili hitrejši od  ekipe OŠ I Murska Sobota in ekipe OŠ II Murska Sobota.

V kategoriji, ki so jo sestavljali učenci od 7 do 9. razreda, so v dekliški konkurenci prvo mesto osvojile učenke OŠ III Murska Sobota, na drugo mesto se je uvrstila ekipa OŠ Beltinci, tretje mesto je zasedla ekipa OŠ I Murska Sobota.  Med dečki so slavili člani ekipe OŠ I Murska Sobota. Drugo in tretje mesto pa sta osvojili ekipi OŠ III M. Sobota in OŠ Puconci.

V kategoriji dijakinj Srednjih šol so prvo mesto osvojile dijakinje prve ekipe Gimnazije Murska Sobota. V moški konkurenci je prvo mesto osvojila ekipa Gimnazije Murska Sobota.

Ob koncu prireditve so nastopili še člani in članice. V ženski konkurenci je na štiri kilometre dolgi progi prvo mesto pripadlo Andreji Gorčan iz atletskega kluba Ormož, drugo mesto je zasedla Tjaša Žalik, ki je tekla za OŠ Miška Kranjca Velika Polana. Tretje mesto je pripadlo Lari Horvat, članici AK Pomurje Murska Sobota. 

Med člani je na pet kilometrov dolgi progi prvo mesto osvojil Jože Lapoši AK Pomurje Murska Sobota, ki se je tako uvrstil pred Matjažem Rusom iz AK Pomurja. Tretje mesato je osvojil Tvit Trajbarič, prav tako iz AK Pomurja Murska Sobota . 

Organizator 55. Spominskega teka je tudi to leto poskrbel za udeležence in pripravil lepe praktične nagrade. Z namenom ohranitve tega tradicionalnega dogodka smo poskrbeli, da udeležencem ni bilo potrebno plačati startnine oziroma je bila udeležba za tekmovalce brezplačna.

FOTO: Katja Drvarič Talian

Fotogalerija