OBČAN STRELJA 2021

Zavod za kulturo, turizem in šport Murska Sobota je v sodelovanju s Športnim strelskim društvom Murska Sobota v soboto, 6. novembra, organizirali prireditev OBČAN STRELJA.

Prireditev se izvaja tradicionalno vsako leto, namen dogodka pa je predstavitev športnega streljanja vsem občanom Mestne občine Murska Sobota.

Vsak, ki je želel, se je lahko tudi tokrat pod budnim očesom trenerjev in ostalih članov društva, preizkusil v streljanju z zračno puško in zračno pištolo. Tokratno prireditev je obiskalo 36 občanov, katerim so mlajši člani ŠSD MS z velikim navdušenjem in veseljem predstavili športno strelstvo. Po uvodni predstavitvi so bili poklicani na strelišče, kjer so streljanje z zračno puško in pištolo lahko tudi preizkusili, seveda ob upoštevanju strelskih pravil in nadzorom trenerjev športnega streljanja.

Da pa bi občutili tudi majhen del vzdušja strelskega tekmovanja je bilo streljanje z zračno puško ovrednoteno z rezultatom, prvi trije so prejeli medalje.

Zmagovalca v moški in ženski kategoriji sta prejela tudi knjigo ZBORNIK: Oris zgodovine športne dejavnosti v Murski Soboti, ki je izšel ob 100. obletnici športa v Mestni občini Murska Sobota.