Murska Sobota gostila 3. Balkansko prvenstvo v rokoborbi

Prejšnji konec tedna je športna dvorana Osnovne šole III Murska Sobota gostila 3. Balkansko prvenstvo v rokoborbi za kadete ter starejše dečke in deklice. Tekmovanje sta organizirala Rokoborsko društvo Sobota ter Zavod za kulturo, turizem in šport Murska Sobota. Prvenstva se je udeležilo 365 tekmovalcev iz kar 12 balkanskih držav. Medalje so osvojili tudi tekmovalci iz Rokoborskega društva Murska Sobota.
V petek je Nejc Gomboc v kategoriji do 66 kilogramov osvojil bronasto medaljo v starostni skupini starejših dečkov. Ravno tako bronasto odličje je osvojil Klemen Podgorelec, ki je nastopil v kategoriji do 76 kilogramov.  Klemen je po napeti borbi v polfinalu nesrečno izgubil z rezultatom 2:2 proti Turku. V borbi za bronasto medaljo pa suvereno premagal romunskega tekmovalca.
Luka Gumilar je v kategoriji do 58 kilogramov osvojil peto mesto. V borbi za bronasto odličje se je pomeril s hrvaškim rokoborcem Cibarićem, a je izgubil z rezultatom 6:3.  V borbi za tretje mesto je moral premoč nasprotniku iz Bosne in Hercegovine priznati tudi Nejc Gomboc. Izgubil je z rezultatom 3:3, čeprav je večji del borbe vodil. Na koncu je v kategoriji do 69kg osvojil peto mesto.
Na otvoritveni slovesnosti so podelili plakete ob 40. obletnici rokoborbe v Murski Soboti. Plakete so prejeli Blažo Davidovski, ki je prinesel rokoborbo v Pomurje iz Makedonije. Najprej v Beltince in leta 1977 v Mursko Soboto. Andrej Halas je leta 1981 na svetovnem prvenstvu za mladince v Združenih državah Amerike, dobil prvo uradno medaljo za soboški klub. Franc Podlesek je kot edini pomurski rokoborec leta 1988 nastopil na olimpijskih igrah v Seulu, kjer je zasedel odlično osmo mesto.

Prejemnik plakete je tudi Stanislav Šernek, ki je sodil na dveh olimpijskih igrah, je dobitnik zlate piščalke, trenutno pa je kot predsednik Rokoborskega društva Sobota, gonilna sila tega športa v Pomurju. Plaketo sta prejela tudi Rokoborska zveza Slovenije in Mestna občina Murska Sobota.
Tehnični delegat prvenstva Theodoros Khamakos iz Grčije in delegat za sodnike Yucel Sadettin iz Turčije, pa sta prejela posebni nagradi.
Na otvoritvi so spregovorili: podpredsednik Olimpijskega komiteja Slovenije Tomaž Barada, župan Mestne občine Murska Sobota dr. Aleksander Jevšek in predsednica Rokoborske zveze Slovenije Suzana Majcen Dvoršak.