MINI OLIMPIJADA V MESTNI OBČINI MURSKA SOBOTA

Športna prireditev, MINI OLIMPIJADA V MESTNI OBČINI MURSKA SOBOTA

Zavod za kulturo, turizem in šport Murska Sobota je v četrtek, 22.10.2015, v sodelovanju z Olimpijskim komitejem Slovenije  organiziral  in izvedel MINI OLIMPIJADO.

Športna prireditev, ki je namenjena najmlajšim, je potekala na Atletskem stadionu OŠ I. Na Mini olimpijadi je sodelovalo 140 otrok iz vrtcev v Mestni občini Murska Sobota in sicer so se Mini olimpijade udeležile enote vrtcev Urška, Miške, Gozdiček in Ringa raja.

Dvourna prireditev se je začela s svečano otvoritvijo, prisegami in himno, saj so otroci na njej spoznavali tudi olimpijske simbole in olimpijski duh.

Preizkusili so se v zanimivih športnih vsebinah, prilagojenih njihovi starosti in zmogljivostim.

Otroci so se pomerili v štafetnih igrah, metanju vortexa, skoku v daljino, teku na 30 metrov ter na motoričnem poligonu. Prireditve pa brez sodelovanja atletskih sodnikov, vzgojiteljev in vzgojiteljic is posameznih enot vrtca ne bi mogli izpeljati, zato se jim za njihovo pomoč zahvaljujemo.

Mini olimpijada je projekt, v prvi vrsti namenjen otrokom. Namen projekta je spodbuditi otroke k redni športni aktivnosti ter jih navdušiti za šport in aktivno življenje. Prireditev sledi sloganu »Pomembno je sodelovati in ne vedno zmagati«, zato so prav vsi otroci udeleženci  po končanem dogajanju prejeli priznanje in praktično nagrado (zapestnico Olimpijskega komiteja Slovenije) za udeležbo in uspešen nastop.

Fotogalerija