Interpretacija sprejetih interventnih ukrepov

Spoštovani,

 

Na Olimpijskem komiteju Slovenije – Združenju športnih zvez (OKS – ZŠZ) od vsega začetka epidemije aktivno pristopimo k oblikovanju in sprejemanju državnih ukrepov, ki bodo pomagali ublažiti izpad prihodkov športnih organizacij od sponzorjev in drugih podpornikov športa, članov športnih društev (športnikov vseh starosti in kategorij) ter obiskovalcev športnih prireditev po epidemiji.

 

Pošiljamo vam izluščene uporabne informacije že sprejetih interventnih ukrepov, ki med upravičence štejejo tudi športna društva, športne zveze, športne delavce in športnike. Obenem tudi pošiljamo preglednico, ki jo je pripravila Obrtna zbornica Slovenije in ponuja vizualen pregled ukrepov.

Dodatno še sporočamo, da FURS opominja na plačilo obveznosti pred velikonočnimi prazniki, do 9. aprila je treba namreč poplačati vse davčne obveznosti, saj boste le tako upravičeni do ukrepov iz ZIUZEOP. FURS pa je izdal tudi dokument - Pogosta vprašanja in odgovori o ukrepih na davčnem področju za blažitev posledic koronavirusa ter preglednico ukrepov v zvezi z delom in plačevanjem prispevkov.

Še naprej si bomo prizadevali k sprejetju ostalih nujnih ukrepov na področju športa.

 

 

V primeru dodatnih vprašanj nas kontaktirajte na info@olympic.si.