DRŽAVNO PRVENSTVO V KROSU MURSKA SOBOTA 2021

V Murski Soboti je v skupni organizaciji  Zavoda za kulturo, turizem in šport in Atletskega kluba Pomurje potekalo državno prvenstvo v krosu.                                                        

Prvenstvo je potekalo v idilični kulisi Soboškega jezera s paviljonom Expano ter v lepem, sončnem, a tudi vetrovnem vremenu. Veter je novo progo s krajšim delom po pesku in dodanimi hlodi na progi še otežil. Spremljali smo pravi kros, ki pa je žal zaradi ukrepov za zajezitev epidemije potekal brez prisotnosti gledalcev.                                                               

V članski kategoriji sta si naslova državnih prvakov na dolgi progi pritekla Primož Kobe (Krka) in Anja Fink (Slovan), na kratkemu krosu, ki je bil na programu le za člane, pa je zmagal Klemen Vilhar (Olimpija).

Prvenstvo se je začelo s tekmo mlajših mladincev, ki so se pomerili na 3-kilometrski progi. S časom 9:48 je zmagal Maj Pritržnik (Kladivar). Med mlajšimi mladinkami, ki so tekle na isti razdalji, je bila s časom 10:59 prepričljivo najhitrejša njegova klubska kolegica Tia Tanja Živko.

Tudi v starejše mladinski kategoriji sta zmagi odšlo v celjski klub. Lea Haler je na 4-kilometrski progi slavila s časom 15:09, Vid Botolin pa je isto razdaljo zmogel v časi 12:29.

Nova državna prvakinja med mlajšimi članicami je Špela Gonza. Članica AD Štajerska je s časom 19:52 slavila na 5-kilometrski progi. V isti kategoriji je med moški, ki so tekli na 8 kilometrov, s časom 26:14 slavil Matija Rizmal.

Članice so tekle skupaj z mlajšimi članicami in starejšimi mladinkami, za zmago pa sta se do zadnjega borili Anja Fink (Slovan) in Klara Ljubi (Krka). Finkova je na koncu zbrala več moči in na 5-kilomestrski progi slavila s časom 19:04. Ljubijeva je zaostala šest sekund, bron pa je osvojila Petja Izza Meh Peer (Velenje).

Vrhunec je bila tekma članov, kjer  maratonec Primož Kobe (Krka) ni imel prave konkurence. Vodstvo je prevzel od samega začetka in v svojem ritmu odtekel celotno progo. Njegova zmaga ni bila nikdar ogrožena. Osemkilometrsko progo je premagal v času 25:18 in se veselil zmage s skoraj pol minutno prednostjo. Bolj napeto je bilo v boju za drugo mesto med Rokom Puharjem (Triglav) in Janom Brešanom (Kladivar), ki sta večkrat zamenjala poziciji, na koncu pa je naslov državnega podprvaka osvojil Brešan (25:46), bron pa je pripadel Puharju.

 

Fotogalerija