Aktivne zimske počitnice 2016

Na ZAVODU ZA KULTURO TURIZEM IN ŠPORT Murska Sobota smo o na Osnovni šoli III Murska Sobota že drugič poskrbeli, da so se otroci v času šolskih počitnic lahko udeležili različnih športnih aktivnosti. Program za otroke je brezplačen, zato je bilo zanimanje staršev in otrok veliko. Vsak dan se je športnih aktivnosti udeležilo nekaj čez 30 otrok iz vseh osnovnih šol Mestne občine Murska Sobota. Program, ki je skozi cel teden obsegal paleto najrazličnejših športov, so pripravili g. Goran Gutalj (ZKTŠ MS) in Dejan Šernek (Rokoborsko društvo Sobota). K sodelovanju so povabil tudi številna športna društva, ki so otrokom pomagala spoznavati najrazličnejše športe kot so: igre z žogo, borilne veščine, ples zumba, dvoranski hokej in atletika. Pri izvedbi programa je sodeloval tudi Mitja Dišič, diplomirani kineziolog, ki je za otroke pripravil nekaj izhodišč na temo zdrave prehrane ter še dve vaditeljici. Kako tesen in prijateljski odnos so vzpostavili med seboj, kaže tudi to, da so otroci v zahvalo svojim vaditeljem narisali in podarili risbe.

V počitniškem programu so sodelovali Odbojkarski klub Panvita, Rokoborsko društvo Sobota, Kickboks klub M. Sobota, Boksarski klub Ljutomer, Košarkaški klub Radenska Creativ, Hokejski klub Predanovci, Mariborska plesna skupina Tigice in še nekateri drugi.

Cilj  športnega programa, ki je namenjen otrokom starostne skupine od 7 do 10 let, je vključiti otroke v fizično aktivnost ter jim ponuditi kakovostne športne vsebine, ki v ospredje postavljajo predvsem druženje, zabavo in gibanje. 

Fotogalerija