SPREMEMBA NASTOPAJOČE SKUPINE: Skrito dvorišče

Obveščamo vas, da bo v soboto, 24. avgusta 2019, zaradi odpovedi napovedane skupine, nastopila skupina TAMAN.

Koncert bo ob 20.00, za Hranilnico prekmurskih dobrot. V primeru slabega vremena bo dogodek prestavljen, za vse informacije spremljajte našo spletno stran. Hvala za razumevanje.

Več o sami zasedbi:

Zasedba: Maida Djinjić (vokal), Jelena Ždrale (violina, viola, vokal), Luka Ropret (kitara, arabska lutnja), Marjan Stanič (tolkala).

Po dvoletnem zatišju se supina tAman vrača nazaj na odre s svežim repertoarjem, ki ga tokrat širi na tradicionalno glasbeno področje vse od Vardara pa do Triglava. Z eksplozivnim bobnarjem Marjanom Stanićem, unikatnim basiranjem Nina de Glerie, kreativnim kitaristom Luko Ropretom in karizmatičnim ženskim dvojcem Jeleno Ždrale in Maido Džinić na fronti z violino in vokalom, so leta 2016 v svojem prvencu tAman na svojstven način obdelali bosansko sevdalinko in makedonsko tradicionalno pesem. S svojim vrhunskim znanjem in širokim dojemanjem glasbe so tradicionalno približali urbanemu, melanholijo zamenjali z optimizmom in ustvarili nov pogled-posluh na že tolikokrat slišane pesmi. tAman s svojim energičnim nastopom premakne še tako statičnega poslušalca kot tudi razjoka hladnega ter nas vedno znova preseneti s svojo inovativnostjo, kreativnostjo in spontanostjo na odru. Navduševali so nas na odru CD na festivalu Druga Godba, na strehi LGL, v Menzi pri koritu na Metelkovi, na festivalu Noči v stari Ljubljani, na Prazniku glasbe, itd..kot tudi na področjih republik bivše Juge.