LUTKOVNI ABONMA 2014-15

LUTKOVNI ABONMA je namenjen otrokom od 3. do 8. leta. Dopoldanske predstave si ogledajo otroci organizirano z vrtci oziroma osnovnimi šolami Mestne občine Murska Sobota, na popoldansko predstavo pa vabimo vse ostale otroke iz bližnje in daljne okolice.

V Lutkovni abonma bo vključenih 6 odličnih predstav različnih slovenskih gledališč, ki so primerne za otroke od 3. do 8. leta. Zvrstile se bodo enkrat mesečno (načeloma ob ponedeljkih) od oktobra 2014 do marca/aprila 2015. Vse predstave bodo odigrane v Gledališču Park.

CENA ABONMAJA:
21 EUR
cena vstopnice:
4 EUR

Vpis v abonma je vsak dan od 8. 9 do 12. 9. 2014 med 14:00 in 17:00 na blagajni Gledališča Park.


PROGRAM LUTKOVNEGA ABONMAJA 2014/15

oktober 2014

Dóra Gimesi: KAKO UJETI ZVEZDO
Režija:
Ágnes Kuthy. Igrajo: Saša Pavlin Stošić, Tadej Pišek, Robert Korošec

V nebesih prebivajo angeli, ki so dobri, igrajo najlepše skladbe ter skrbijo za zvezde na nebu in ljudi na Zemlji, so tako rekoč brez napak. A naša zgodba pripoveduje o majhnem angelu Theu, ki ni tako zelo popoln. Nekega dne po nesreči izgubi zvezdo in, da bi jo našel, se mora spustiti na Zemljo. Tu se pričnejo zanimive dogodivščine, med katerimi Theo ob iskanju izgubljene zvezde pravzaprav išče in najde tudi samega sebe. Pa ne le to, spoprijatelji se z Jonom, fantkom, ki nikoli ni imel prijatelja, in mu podari padlo zvezdo.
Zgodba Thea, navihanega angela, nas uči, da ima vsak med nami svojo lastno pot, ki jo je sicer včasih težko najti znotraj pričakovanj drugih, a strah biti drugačen je odveč.


november 2014

Anja Štefan: ŠTIRI ČRNE MRAVLJICE, Lutkovno gledališče Ljubljana
Režija: Martina Maurič Lazar. Nastopajo: Asja Kahrimanović, Polonca Kores, Matevž Müller, Katja Povše.Štiri črne mravljice je zbirka kratkih prilik o štirih mravljicah, v katerih je vsega ravno prav – poezije, humorja, ritma, besed, rim, topline in modrosti. Polne so drobnih užitkov in duhovitih prigod, ki porajajo meditativne razmisleke in prebujajo z bistroumno poanto. Anja Štefan, slovenska pesnica, pisateljica in pravljičarka, je v sodelovanju z ilustratorjem Zvonkom Čohom ustvarila očarljivo in duhovito slikanico, ki bo – dopolnjena z novimi prigodami štirih črnih mravljic – zaživela še v vseh dimenzijah, ki jih ponuja lutkovni oder.

„Na trenutke predstava asociira na mravlji kabaret za otroke, ki poleg pozitivnih spodbud iz besedila pravljice dobijo še sporočilo, da tudi žalost in slaba volja nista nič nenavadnega in da ju lahko premagamo s pomočjo iskrenega druženja.“ Katerina Vidner Ferkov, Delo


december 2014

Ela Peroci: MUCA COPATARICA, Prešernovo gledališče Kranj
Režija:
Katja Pegan. Igrajo: Vesna Pernarčič, Igor Štamulak/Aljoša Ternovšek, Branko Jordan/Miha Rodman, Matjaž Višnar, Darja Reichman, Pavel Rakovec, Desa Muck.

Zvečer, ko otroci ležejo spat in ne pospravijo svojih copat, njihove mame tuhtajo, kaj narediti, da bi bilo naslednji večer enkrat drugače in da bi svoje ljube otročičke končno naučile redoljubnosti. In ko se otroci zjutraj zbudijo in ugotovijo, da copat ni, si mame izmislijo Muco Copatarico, ki nerednim otrokom odnese copatke...

„Kranjska Muca je domiselna, duhovita in topla... Na odru s premičnimi, vrtljivimi kulisami je razigrana in zabavna igralska skupina, njihova otroška transformacija je duhovito kostumsko podprta, predvsem pa soigralci uspeli s pretežno komičnimi karakterizacijami prepričljivo ustvariti otroški strah in pogum, trmoglavost in izvabljati sentiment ... Zgoščena in učinkovita uprizoritev“ Matej Bogataj, Delo


januar 2014

Julia Donaldson: ZVERJAŠČEK, Lutkovno gledališče Ljubljana
Režija:
Jaka Ivanc. Nastopajo: premiera bo šele novembra 2014.

Lutkovni muzikal Zverjašček je nadaljevanje Zverjasca, velike uspešnice Lutkovnega gledališča Ljubljana, ki smo jo v minuli sezoni videli tudi na našem odru. Avtorica obeh slikanic je Julia Donaldson, njen Zverjasec pa je prvi mednarodni založniški fenomen, saj je preveden v 50 jezikov in po vsem svetu prodan v več kot štiristo milijonih izvodih. Zverjašček je njegovo nadaljevanje in ni prav nič manj slaven in znan od predhodnika.


februar 2014

Tone Pavček/Ivana Djilas: JURI MURI V AFRIKI pleše, Plesni teater Ljubljana
Režija:
Ivana Djilas. Nastopajo: Blaž Celarec, Jose – Joseph Nzobandora, Maša Kagao Knez, Vito Weis.

Juri Muri se noče kopati in pobegne v Afriko, v kateri spozna, da človek »…lahko najde gostoljubno in odprto ljudstvo, ki ga sprejme in ga poduči, kaj je v življenju prav in kaj narobe, kaj je zabloda in kaj predsodek, in nenazadnje, kako pomembno je biti čistoče vzor, ne le telesne, tudi tiste notranje, ki tke pristne prijateljske vezi.« pravi Saša Pavček o pripovedi svojega očeta. S pomočjo afriških ritmov, glasbe v živo, lutk nenavadnih velikosti in veliko plesa vam bodo ustvarjalci povedali nekaj o geografiji, barvah in razlikah na tem svetu.

“Sodeč po navdušenem odzivu najmlajšega občinstva se bo Juri Muri še mnogokrat podal na izvrstno uprizorjeno toplo, duhovito in barvito pustolovščino.” Mojca Kumerdej, Delo


ZADNJO PREDSTAVO BOMO IZBRALI IZ AKTUALNE SEZONE 2014/15.