„nestrpna komedija“

Tak SI

Gledališče Park

SiTi Teater BTC in Kreker 

Režija: Aleksander Popovski.

Igrata: Tadej Toš in Klemen Slakonja.

Za abonma komedija in izven


Komedja" TAK SI" je nastala po naročilu SiTi Teatra, napisal pa jo je, letos že drugič prejemnik Kresnikove nagrade za najboljši roman (Jugoslavija, moja dežela), režiser, scenarist, kolumnist, pisatelj in pesnik Goran Vojnovič. Prvi nagrajeni roman Čefurji raus (2009) je doživel tudi gledališko uprizoritev, ki je bila velika upešnica, pred kratkim pa je bila tudi premiera filma.

TAK SI je nestrpna komedija, ki na navidezno lahkoten način raziskuje, koliko predsodkov se skriva v našem smehu, v našem vsakdanjem neresnem izmenjavanju besed, koliko prikritega sovraštva je v nas in od kod vse to izvira.

„Taksist Roman je nezadovoljen s svojim življenjem, ki ga je zapeljalo v slepo ulico. Ko je zaradi finančne krize ogrožena tudi njegova eksistenca, se potlačene frustracije začnejo dvigovati, na plan pa jih povleče prav drugačnost njegovih naključnih sopotnikov. Konceptualni umetnik, vstajniški čefur, transvestit, brezposelni kravatar, neizkušeni duhovnik, italijanski turist in drugi potniki v Romanovem taksiju iz njega izvabljajo nestrpnost, a tudi vso jezo, žalost, ogorčenje in obup, ki se za to nestrpnostjo skrivajo. Mesto se je dvignilo na noge, na ulicah so protestniki, Roman pa brezciljno kroži naokoli in nima moči, da se jim pridruži. Kakor bi že opustil misel na boljše življenje. A nato mu eden njegovih sopotnikov zaupa, da pozna njegovo veliko skrivnost in Roman se zbudi." Goran Vojnović

cena vstopnice za izven: 18 EUR, 16 EUR – dijaki, študenti, upokojenci

Fotogalerija