William Shakespeare - Andrej Jaklič

Romeo & Julija

Gledališče Park

peta predstava Gledališko-lutkovnega abonmaja 2013/14

koprodukcija: Lutkovno gledališče Ljubljana in Gledališče Koper

Režija: Jaka Ivanc.
Nastopajo: Martina Maurič Lazar, Iztok Lužar, Brane Vižintin, Miha Arh, Gašper Malnar, Asja Kahrimanović, Sonja Kononenko, Maja Kunšič, Jernej Slapernik.

V tokratni uprizoritvi mojstrovine Williama Shakespeara bomo imeli še vedno opravka z usodnim ljubezenskim zapletom med Romeom in Julijo, še vedno bodo gledalci priča legendarnemu prizoru na balkonu in še vedno bo na koncu polno mrtvih, tako tistih, ki so si to zaslužili, kot tistih, ki so si to zaslužili malo manj. A ker gre za lutkovno predstavo, bo v njej precej manj besed kot v izvirniku, zato pa mnogo več odrske dinamike, naj gre za glasne prepire, divje pretepe, strastni ples ali (ne)ubrano petje.
Uprizoritev, namenjena tistim s konca devetletke in naprej, bo spregovorila v lutkovnem jeziku in na način, kot do zdaj na slovenskih odrih še ni. Torej, še vedno zgodba o usodni ljubezni in njenih posledicah, o zvestobi, predanosti, pripadnosti in brezusodnosti, a na svež, sodoben in izviren način.
O predstavi so pisali:
Jezik je urban, prepoznaven, poslušljiv, prav nič zatežen ali dolgovezen, prav tak, kakršna je uprizoritev, ki s temeljitim dramaturškim ožemanjem ter fokusiranim režijskim tempom ne okoliši, ampak se k bistvu razreševanja legendarnega ljubezenskega vozla odpravi naglo, toda ne površno...Dogajanje, prestreženo še z melodičnimi songi Davorja Hercega, je neprestano v zagonu in v lovu za lucidnimi komičnimi učinki... Jaka Ivanc je ujel dve muhi na en mah: uvidevno razbremenil Shakespeara in tankočutno približal presenetljive zmogljivosti ter ostrino lutkovnega sveta. Več kot idealna spodbuda za odraščajoče občinstvo.“ Delo

cena vstopnice: 5 EUR

Fotogalerija