ZA ABONMA DRAMA/KOMEDIJA - RAZPRODANO

ODPOVEDANO - Iztok Mlakar: TUTOŠOMATO, koprodukcija: SNG Nova Gorica in Gledališče Koper

Gledališče Park Murska Sobota

Spoštovani abonentke in abonenti,

vse tri ponovitve predstave TUTOŠOMATO so namenjene samo abonentom Abonmaja drama/komedija. Ti imajo prednost, saj sta v spomladanskem času zaradi zaprtja dvoran odpadli dve njihovi predstavi, abonentom Abonmaja komedija pa le ena, zadnja.

VSI ABONENTI ABONMAJA DRAMA/KOMEDIJA, KI NISTE ODPOVEDALI OBISKA NA NADOMESTNIH PREDSTAVAH, BOSTE PO OBIČAJNI POŠTI PREJELI OBVESTILO O DATUMU PREDSTAVE IN NOVE VSTOPNICE.

Peta predstava Abonmaja drama/komedija 2019/20. 

Iztok Mlakar: TUTOŠOMATO, koprodukcija: SNG Nova Gorica in Gledališče Koper

Režija: Vito Taufer.

Igrajo: Luka Cimprič, Tjaša Hrovat, Patrizia Jurinčič Finžgar, Rok Matek, Iztok Mlakar, Matija Rupel, Urška Taufer, Žiga Udir. Glasba: Instrumentalni trio.

Avtor besedil in songov Iztok Mlakar, navdihnjen s Shakespearjevo Ukročeno trmoglavko, novo v nizu uspešnih koprsko-novogoriških koprodukcij, ... ne išče cenenega humorja, zanimajo ga predvsem skriti vzgibi človekovega nespametnega ravnanja, in to raziskuje ob sočnih didaskalijah, dialogih in položajih, ki vzbujajo smeh. Nadgradnja tega na videz naivnega izpostavljanja je moralno vprašanje, kam se je izgubila etičnost sodobne družbe. Mlakar nas s prefinjeno in preprosto besedo, oblečeno v svojevrsten primorski narečni kolorit, uvaja v razmišljanje o usodnejših temah, ki so pravo nasprotje lahkotnosti ...

Dogaja pa se to, da bi se pohlepni mafijec Baptista Minola rad znebil predvsem svoje starejše, feministično naravnane hčerke Katarine, ki s svojimi idejami ruši hišni red. Če bi se Katarina omožila, bi  dovolil tudi preostalima hčerkama, Bianci in Chiari pobližnje srečanje z moškim. Bianca je lepotica, ki se ji izteka biološka ura, Chiara pa bi rada spravila očeta s tega sveta in se polastila njegovega premoženja. Na tej iztočnici se začenja igra travestij, nesporazumov, infiltracij, strasti in čudnih reči ... Marij Čuk, Primorske novice