OBVESTILO: NADOMESTNA PREDSTAVA ZA PARTY (Abonma drama/komedija in izven)

Spoštovani abonentke in abonenti Abonmaja drama/komedija ter vsi, ki ste kupili vstopnice za izven, obveščamo vas, da smo namesto predstave Party SNG Drame Ljubljana, ki je bila napovedana za 26. april, a je zaradi bolezni v ansamblu odpadla, na spored uvrstili predstavo Še vedno Alice, SNG Drame Ljubljana, predstava Party pa bo del gledališke sezone 2023/24.

Tisti (neabonenti), ki želite vrniti vstopnice za predstavo Party, vam bomo pri blagajni Gledališča Park vrnili denar.

Priredba Christine Mary Dunford po romanu Lise Genova:

ŠE VEDNO ALICE, SNG Drama Ljubljana

četrtek, 25. maj, ob 19.00.

 

Režiser: Matjaž Zupančič.

Igrajo: Polona Juh, Maja Sever, Bojan Emeršič, Domen Novak, Eva Jesenovec, Sabina Kogovšek, Matija Rozman.

 

Presunljiva zgodba o znanstvenici, ki jo na vrhuncu kariere prizadene Alzheimerjeva bolezen.

Izguba opojne samoumevnosti vsakdana – kje je kljuka od vrat? Kako jo uporabiti? Kdo me čaka na drugi strani? In kdo, pravzaprav, sem jaz?

Smrt ni nujno najslabša novica. Obstajajo tudi slabše. Kaj se dogaja z nekom, ki pri polni zavesti dojame, da so mu nenadoma, nepričakovano, sredi dinamičnega in aktivnega življenja pričeli razpadati možgani? Počasi, ampak ireverzibilno. Progresivno. Zaradi atrofije možganskih vijug. Zaradi senilnih plakov. Zaradi nevrodegenerativne bolezni, ki ubija spomin. Ga počasi razkraja. Zaradi bolezni, ki te dezorientira v času in prostoru. Zaradi katere se človekova presoja razblinja in zavest sesuva. In da to še ni vse. Sesuva se tudi svet okrog njega. Sesuva se tistim, ki so mu najbližji.

Predstava traja 2 uri in nima odmora.

 

***

 Sezono 2022/23 pa boste abonentke in abonenti Abonmaja drama/komedija zaključili z ogledom gledališke predstave

Henrika Ibsena:

NORA, Mestno gledališče ljubljansko

v četrtek, 8. junija, ob 19.00.

Režiserka ter avtorica priredbe in glasbene opreme: Nela Vitošević.

Igrajo: Ajda Smrekar, Matej Puc, Jernej Gašperin, Nina Rakovec, Jurij Drevenšek k. g..

Nora ali Hiša za lutke je eno najslavnejših in najpogosteje uprizarjanih del norveškega dramatika Henrika Ibsena.

Nora je navzven srečno poročena mati treh otrok. Njeni družini se po letih odrekanja nasmiha udobno življenje, kajti soprog Torvald Helmer dobi službo direktorja banke. Vse bi bilo v najlepšem redu, če ne bi Nore preganjalo nepremišljeno dejanje, ki ga je iz ljubezni do moža zagrešila v preteklosti. Da bi mu omogočila okrevanje, ko je bil hudo bolan, je ponaredila podpis in si izposodila večjo vsoto denarja od notarja Krogstada, ki jo zdaj izsiljuje in ji grozi, da bo njena skrivnost prišla na dan.

Nora vso dramo prepeva in žvrgoli, kupuje darila, se veseli božiča, a to je le vloga, ki ji jo je nadela družba. Na koncu prizna, da nikoli ni bila srečna s svojim možem.

Predstava traja 2 uri in nima odmora.