projekcija filma s pogovorom

NEKOČ SO BILI LJUDJE, Slovenija, 89 min

Gledališče Park Murska Sobota

Režija: Goran Vojnović.

Igrajo: Francesco Borchi, Moamer Kasumović, Maruša Majer, Emir Hadžihafizbegović, Boris Cavazza, Jasna Žalica, Vlado Novak, Gregor Bakovič.

Leo je Italijan, ki živi v Sloveniji, Vučko pa nekdanji begunec iz Bosne. Ker jima grozi, da bosta izgubila restavracijo, sprejmeta ponudbo prevaranta Giannija: ukrasti morata njegov tovornjak, da bo Gianni lahko pobral denar pri zavarovalnici. A prijatelja po pomoti odpeljeta napačni tovornjak – in v njem najdeta nepričakovan tovor ...

PROJEKCIJI BO SLEDIL POGOVOR  Z GORANOM VOJNOVIČEM.

Goran Vojnovič, režiser in pisatelj, rojen leta 1980 v Ljubljani. Diplomiral je na ljubljanski AGRFT, smer filmska in televizijska režija. Za svoj romaneskni prvenec Čefurji raus! je leta 2009 prejel nagrado Prešernovega sklada in nagrado kresnik za najboljši roman leta. Po romanu je bila istega leta narejena uspešna gledališka predstava, leta 2013 pa je Goran po njem režiral tudi film. To je bil njegov drugi celovečerni film, saj je leta 2010 po lastnem scenariju posnel film Piran/Pirano, režiral pa je tudi več kratkih filmov. Leta 2012 je izdal svoj drugi roman Jugoslavija, moja dežela, za katerega je dobil svojega drugega kresnika. Njegov tretji roman, Figa, je izšel leta 2016, zanj je prejel tretjega kresnika.

Cena vstopnice: 4 evre. 

Fotogalerija