koncert

mednarodna skupina ENSEMBLE CHAMBERJAM

Gledališče Park Murska Sobota

SPOŠTOVANI ABONENTKE IN ABONENTI GLASBENEGA ABONMAJA,

vse, ki vam še vedno dolgujemo koncert iz sezone 2019/20, vabimo, da si z dvigom brezplačne vstopnice zagotovite obisk decembrskega koncerta. V novem letu 2022 poravnava dolga ne bo več mogoča. 

Strasten in ognjevit koncertni večer ob 100. obletnici rojstva Astorja Piazzolle

Zasedba: Marcelo Nisinman – bandoneon, Daniel Rowland – violina, Zoran Marković – kontrabas, Alberto Mesirca – kitara.

Pred sto leti, leta 1921, se je v Argentini rodil znameniti skladatelj in harmonikar Astor Piazzolla. Velja za utemeljitelja glasbenega sloga tango nuevo, edinstvenega načina skladanja, ki združuje elemente argentinskega tanga, jazza in klasične glasbe. Velikemu argentinskemu skladatelju se bomo poklonili s poustvaritvami članov zasedbe Ensemble ChamberJam.

Kvintet sestavljajo argentinski bandoneonist, skladatelj in aranžer Marcelo Nisinman, nizozemsko-angleški violinist Daniel Rowland, odličen solist, komorni glasbenik in pedagog ter član znamenite zasedbe Brodsky Quartet, ukrajinska pianistka, komorna glasbenica in solistka Natacha Kudritskaya, kontrabasist Zoran Marković, nekdanji vodja kontrabasov Slovenske filharmonije, pedagog in odličen inovator, ter italijanski kitarist Alberto Mesirca, trikratni dobitnik nagrade zlata kitara in nadobudni raziskovalec starodavne in sodobne glasbe.

Kvintet s svojo energijo, idejami in impulzom osvaja najprestižnejša evropska prizorišča ter festivalske odre, obenem pa prinaša glasbo, povezano z umetnostjo tanga od njegovih začetkov do danes. Glede na ocene glasbenih kritikov, ki jih Ensemble ChamberJam prejema, si lahko obetamo strasten in ognjevit koncertni večer.

Cena vstopnice: 15 evrov – v predprodaji, 18 evrov – na dan koncerta.