LUTKOVNI ABONMA 2016/17

POVABILO K VPISU V LUTKOVNI ABONMA 2016/17

DOSEDANJI ABONENTI lahko potrdite abonma od 12. do 15. septembra 2016 med 14. in 17. uro. Dovolj je, da pokličete blagajno Gledališča Park, telefon (02) 521 4381. NOVE ABONENTE vabimo k blagajni Gledališča Park od 26. do 30. septembra 2016 med 14. in 17. uro, da si bodo izbrali stalne sedeže za celo sezono.

V Lutkovni abonma bo vključenih 6 odličnih predstav različnih slovenskih gledališč, primernih za otroke od 3. do 8. leta. Zvrstile se bodo enkrat mesečno (načeloma ob ponedeljkih) od oktobra 2016 do marca/aprila 2017. Vse predstave bodo v Gledališču Park.

PROGRAM LUTKOVNEGA ABONMAJA 2016/17

Dogovorili smo se za gostovanja petih predstav, ki jih bomo gostili od oktobra 2016 do februarja
2017. Zadnjo, šesto predstavo bomo izbrali iz aktualne sezone 2016/17.

Gledališče park, oktober 2016

Petar Todorov: MAJHNE ZGODBE O LJUBEZNI, Mini teater Ljubljana

Režija: Petar Todorov.
Igrajo: Vesna Vončina, Tadej Pišek, Iztok Drabik Jug.

Mednarodna predstava brez besed, plod sodelovanja slovenskih igralcev in glasbenika, bolgarskega režiserja, ter švedskih oblikovalcev lutk, scene in kostumov, je presenetljiva in drugačna gledališka izkušnja. Predstava zelo vizualne in fizične narave otroke nagovarja skozi njihov jezik in domišljijo ter odpira vrata za nadaljnje pogovore o včasih občutljivih temah ljubezni, izvoru stvari na našem planetu in rojstvu novega življenja.

Gledališče Park, november 2016

Julie Donaldson: BI SE GNETLI NA TEJ METLI?, Lutkovno gledališče Ljubljana

Režija: Jaka Ivanc. Premiera bo v začetku novembra 2016, zato fotografije in igralske zasedbe še ni.

Bi se gnetli na tej metli? je še ena uspešnica škotske pisateljice Julie Donaldson, stare znanke odra Lutkovnega gledališča, avtorice znamenitih Zverjasca in Zverjaščka. Tudi v tokratni pustolovščini bo šlo za srečanje s svetom živali, le s to razliko, da bosta mesto skorajda groznega Zverjasca zasedla prav nič zlobna Čarovnica, zato pa toliko bolj nevaren in zlakotnjen Zmaj. Čarovniška pustolovščina bo zaživela kot lutkovni muzikal z zgodbo o strahovih, prijateljstvu in sodelovanju, pospremljena z duhovitimi rimami in humornimi preobrati.

Gledališče park, december 2016

PETER KLEPEC Gledališče MalihVelikih, Ljubljana

Priredba in režija: Jose.
Igrata: Ana Ruter, Jose.

Lutkovna predstava Peter Klepec črpa snov iz ljudske zgodbe o drobnem, a srčnem fantu, ki odide s trebuhom za kruhom delat na kmetijo, kjer postane tarča močnejših in hudobnih vrstnikov. Peter se jim upre, čeprav je šibkejši. Vse pa postane še bolj napeto, ko se med Petrom in najbolj razboritim dečkom vname boj za srce gospodarjeve hčere. Predstava z obiljem songov se ukvarja s temo izživljanja močnejšega nad šibkejšim, kar se žal dogaja tudi med otroki, govori pa tudi o čudežni moči ljubezni in o srcu, ki je svobodno, da izbere tistega, ki ga ljubi.

Gledališče Park, januar 2017

Katja Gehrmann: MEDVED IN MALI, Lutkovno gledališče Ljubljana

Režija: Ivana Djilas.
Igrajo: Urška Hlebec, Maja Kunšič, Iztok Lužar.

„... premiera je bila zavoljo prepričljive igre močnejših vlog v tragediji, zapakirani v "zgodovinsko pravljico", muzikal, kakršnega bi najprej "morali" videti vsi Celjani, nato pa še vsi ostali Slovenci. Ker je kaj videti in slišati o Celju in o nas samih.“ Jaša Lorenčič, Večer Medved in mali je na videz preprosta zmešnjava: nekega dne se iz izgubljenega jajca izleže raček, ki že od samega začetka misli, da je medved. Medvedov obraz je namreč prvo, kar zagleda. Za črkami zgodbe in drevesi namišljenega gozda se skriva nekaj izjemno bistvenih vprašanj o sobivanju in sprejemanju drugih. Ali je vse, kar je videti drugače, tudi zares tako drugačno od nas samih? Koliko svojega časa in pozornosti smo pripravljeni nameniti odnosom z drugimi ljudmi? ...

Gledališče Park, februar 2017

Svetlana Makarovič: ČUK NA PALICI, Kulturni zavod KULT, Nika Bezeljak, Laura Zafred

Režija: Nika Bezeljak.
Nastopajoči in avtorji glasbenih aranžmajev: Laura Zafred, Miha Bezeljak, Žiga Fabbro, Matic Smolnikar, Aleš Zorec.

Otroški kabaret predstavlja oživljene protagoniste v lutkovni podobi in uprizarja zbirko uglasbenih pesmi ene najbolj priljubljenih slovenskih avtoric za otroke. V družbi navihanih, prevzetnih, požrešnih, razvajenih, lažnivih, kratkovidnih in zaljubljenih živali spoznamo življenjske zagate in rešitve. Otroci v predstavi spoznajo tudi različne inštrumente: violino, kitaro, ukulele bas, klarinet, bobne, ksilofon, dežno palico, lončeni bas, činele, glinene ptičke, drumljo ...

CENA ABONMAJA:

22 evr

CENA VSTOPNICE ZA IZVEN:

5 evr