GLASBENI ABONMA 2019/2020

PROGRAM GLASBENEGA ABONMAJA 2019/20

Abonma vsebuje pet žanrsko zelo raznolikih glasbenih dogodkov, ki so jim skupni odlični, doma in v tujini uveljavljeni avtorji in izvajalci.

Gledališče Park, oktober 2019

muzikal

Dan Goggin: NUNE V AKCIJI!, Prospot, Radovljica

Prevod in priredba: Drago Mislej - Mef in Marjan Bunič. Režija: Jaša Jamnik. Glasbeni vodja in instrumentalist: Miran Juvan. Igrajo: Gojmir Lešnjak - Gojc, Simona Vodopivec - Franko, Alenka Godec, Marjan Bunič in Lea Bartha Pesek.

Producent muzikalov Mamma Mia! in Briljantina Jurij Franko je za slovenske odrske deske pripravil še en veliki svetovni hit Nune v akciji! Glasbena komedija je bila premierno uprizorjena decembra 1985 v gledališču Cherry Lane in je druga najdlje izvajana predstava na Off-Broadwayu. V zadnjih tridesetih letih je predstava postala pravi mednarodni fenomen, saj je bila prevedena v več kot 26 jezikov in si jo je ogledala publika po vsem svetu. Nune v akciji! je domiselna zgodba o petih redovnicah, ki se znajdejo v denarnih težavah in so prisiljene pripraviti dobrodelno predstavo, v katerem pa hoče biti vsaka od njih prva zvezda. V nizu nenavadnih položajev se redovnice pokažejo v povsem drugačni luči, kot smo jih vajeni. V soju reflektorjev ob petju, plesu in smehu vsaka posebej in vse skupaj zažarijo na čisto samosvoj način.

Gledališče Park, december 2019

večer avtorske glasbe

SEVERA GJURIN Z ZASEDBO

Zasedba: Severa Gjurin – glas in kitara, Dejan Lapanja – kitara, Žiga Golob ­– kontrabas, Uroš Rakovec  – kitara, Blaž Celarec – bobni.

Na oder Gledališča Park prihaja glasbenica z veliko začetnico – Severa Gjurin. Njen izjemni glas spremlja kvartet odličnih,  prekaljenih glasbenikov. Akustična zasedba je skupaj prvič zazvenela leta 2012, kmalu pa so sledili razprodani koncerti po Sloveniji. Nastopajo s pisanim repertoarjem in tako poleg novih Severinih pesmi na popolnoma lasten način interpretirajo marsikateri element Severine glasbene zgodovine.

Koncert bo preplet različnih zvokov in vsebin, lastnih posameznim glasbenikom z izredno širokim spektrom delovanja v glasbi in skupno zavezanostjo formi, občutku in interpretaciji.

Gledališče Park, januar 2020

GORAN BOJČEVSKI in MATIJA DEDIĆ: V DVOJE

Zasedba: Goran Bojčevski – klarinet, Matija Dedić – klavir.

Glasbenika se bosta s šansoni Arsena Dedića, sevdaha, klezmerja in avtorskih skladb podala na popotovanje v svoje intimne glasbene svetove in odkrivala skrivnosti, ki jih vsak od njiju nosi globoko v sebi. Obeta se navdihujoča osebnoizpovedna izkušnja dveh priznanih mojstrov. 

Goran Bojčevski je magisterij iz klarineta končal na slovitem salzburškem Mozarteumu. Forum answers.com ga uvršča med najboljše klarinetiste sveta. Je utemeljitelj novega glasbenega sloga balkan nuevo, ki se opira na njegove balkanske korenine, posodablja pa ga z elementi klasične in glasbe tango. Uspešno in odmevno ga predstavlja na številnih festivalih po Evropi pa tudi doma, nazadnje v duetu z Vlatkom Stefanovskim v razprodani Gallusovi dvorani Cankarjevega doma. Je skladatelj, ki ustvarja tudi glasbo za balet, letos Derviš in Smrt, ki je razprodal dvorano Vatroslav Lisinski v Zagrebu.

Matija Dedić, hrvaški virtuoz na klavirju in skladatelj, se je, rojen v glasbeni družini, začel učiti igranja klavirja že pri petih letih. Po končani glasbeni akademiji v Gradcu (1997)  je šla njegova glasbena kariera strmo navzgor. Od leta 1999, ko je prejel prvega porina (najprestižnejšo hrvaško glasbeno nagrado), so se ti vrstili skoraj vsako leto, leta 2016 pa je za album Matija igra Arsena prejel kar šest kristalnih kipcev porin. Je tudi dobitnik nagrade Hrvaškega društva skladateljev za najboljšega  džezovskega skladatelja in večkratni dobitnik nagrade status za najboljšega hrvaškega džezovskega pianista.

Sodeluje s številnimi vodilnimi hrvaškimi džezisti in najprepoznavnejšimi hrvaškimi glasbeniki drugih žanrov ter z uveljavljenimi mednarodnimi glasbeniki. Nastopil je v domala vseh evropskih državah in ZDA. 

Gledališče Park, marec 2020

akustična koncert NOMADI

SIDDHARTA

Skupina Siddharta, danes največje ime na slovenski glasbeni sceni, je nastala leta 1995 v postavi Tomi M. (glas, kitara), Primož B. (kitara, spremljevalni glas), Primož M. (bas) in Boštjan M. (bobni). Za ime so si nadeli naslov romana nemškega pisatelja Hermanna Hesseja. Kasneje sta se skupini priključila še saksofonist Cene R. in za njim klaviaturist Tomaž O. R. Skupaj so ustvarili svoj zvok, ki ga z lahkoto prepoznamo kot Siddhartin zvok.   

Album Nomadi je nastajal v prvi polovici leta 2018, izšel pa 14. septembra 2018, kar je skupina isti dan zaznamovala z velikim koncertom v razprodani Hali Tivoli v Ljubljani, ki je bil uvod v vseslovensko dvoransko turnejo.

Skupina je nekaj teh novih pesmi uvrstila tudi v svoj akustični repertoar, ki ga uspešno predstavlja na razprodanih koncertih že od začetka leta. Rahlo prearanžirani, predrugačeni in na glavo postavljeni hiti, ki jih je ustvarila Siddharta, vas bodo popeljali skozi edinstveno, intimno izkušnjo.