nostalgična komedija

Brina Klampfer, Kaja Blazinšek: PALOMA, Slovensko mladinsko gledališče, Ljubljana

Gledališče Park Murska Sobota

Skladno z novo uredbo, sprejeto 5. 11. 2021, bo ogled predstave PALOMA 10. 11. 0b 19.00, mogoč:

– ob izpolnjevanju pogoja PCT: ta je izpolnjen, če se oseba izkaže z veljavnim osebnim dokumentom in dokazilom o prebolevnosti, cepljenju ali testiranju; spremenjena je starostna meja za izjeme pri izpolnjevanju pogoja PCT: ta je znižana na 12 let;

– s kirurško masko ali masko tipa FFP2; maske iz blaga ne zadostujejo;

– ob omejeni (le 50%) zasedenosti dvorane: med posameznimi obiskovalci mora biti en sedež prost; vsem obiskovalcem bomo zato ob vstopu stare vstopnice zamenjali z novimi.

 

Režija: Brina Klampfer.
Igrajo: Dario Varga, Romana Šalehar, Iztok Drabik Jug, Tamara Avguštin, Stane Tomazin, Draga Potočnjak. Glasbeniki: Tadej Čaušević – bobni, Liam Hlede – kitara, Marijan Sajovic – baskitara.
Duhovita grenko-sladka uprizoritev se naslanja na zgodbo o tovarni Paloma-Sladkogorska, ki je izdelovala higienski papir za vso nekdanjo Jugoslavijo in je pravzaprav razlog, da se je okoli nje razvilo naselje. Ekipa ustvarjalcev se je lotila razmisleka o nostalgičnosti za socialističnim obdobjem, za spominom, vpisanim v generacije, ki so ga okusile, in tiste, ki ga niso – ali predstava o nekdanjih »boljših« časih temelji na resničnosti ali je vse skupaj le utvara? Intimne zgodbe krajanov, iz katerih izhaja, pa hkrati odpirajo vrsto širših družbenih tem: Kako so politični projekti izgradnje krajev vplivali na življenja ljudi? Kakšna je v takem kontekstu usoda malega človeka? Kako s tem shajati danes?
„Paloma nenehno dobro lovi ravnotežje med različnimi ontološkimi in tematskimi ravnmi predstave in je uravnoteženo, pomensko široko in hkrati izrazito prijetno gledljivo odrsko delo." Anja Radaljac, Delo

Cena vstopnice: 18 evrov – v predprodaji, 22 evrov – na dan predstave.