po besedilu D. Kovačevića

Balkanska špijonka

Gledališče Park

Za abonma komedija in izven

Špas teater Mengeš

uspešnica po veliki uspešnici Balkanskega špijona izpred trinajstih let

Režija: Mustafa Nadarević.

Igrajo: Ksenija Mišič, Mustafa Nadarević, Branko Šturbej, Aleš Valič, Vesna Vončina.

Pred trinajstimi leti je v Špas teatru Mengeš nastala uspešnica Balkanski špijon, ki je doživela 170 ponovitev in smo jo gostili tudi na odru Grajske dvorane v Murski Soboti. Režiral jo je Branko Ðuriæ-Ðuro, v njej pa so v glavnih vlogah igrali Boris Cavazza, Janez Hočevar- Rifle, Marijana Brecelj in Mustafa Nadarević.

Tokratno različico, v kateri je glavno špijonsko palico prevzela ženska, je režiral Mustafa Nadarević, ki se pojavi tudi na odru, v enaki vlogi kot pred leti.
Milica (Ksenija Mišič) si domišlja, da je njen podnajemnik (Aleš Valič) špijon. Ker državni organi sedijo križem rok, se odloči, da ga bo razkrinkala sama. Zasleduje ga, opazuje, slika in se podaja v – za gledalce – zelo smešne situacije, ko pa ne zmore več sama, na pomoč pokliče brata Ðura (Mustafa Nadarević). Ob strani ji zvesto stoji mož (Brane Šturbej)… Slovenijo je treba rešiti!

Ustvarjalcev komedije najbrž ni potrebno predstavljati, saj gre za uveljavljena igralska imena. Avtor besedila pa je tudi avtor kultnih jugoslovanskih filmov »Maratonci tečejo častni krog« in »Ko to tamo peva« ter seveda filma »Balkanski špijon«.

PREDSTAVA TRAJA URO IN ŠTIRIDESET MINUT IN IMA KRAJŠI ODMOR

Cena vstopnice za izven: 18 EUR, 16 EUR - upokojenci, študenti, dijaki

Fotogalerija