Glasebni abonma 2015/16

POVABILO K VPISU ABONMAJEV 2015/16

Spoštovani obiskovalke in obiskovalci,

po številnih glasbenih in gledaliških dogodkih, ki so v okviru SOBOŠKEGA POLETJA julija in avgusta potekali na prostem, vas v prvem jesenskem mesecu vabimo k vpisu abonmajev 2015/16.

V četrtek in petek, 17. in 18. septembra 2015, od 14. do 17. ure vabimo DOSEDANJE abonente LUTKOVNEGA IN GLASBENEGA ABONMAJA, da potrdijo svoje abonmaje po telefonu 02 521 43 81.


GLASBENI ABONMA 2015/16

Abonma vsebuje pet žanrsko zelo raznolikih glasbenih dogodkov, ki so jim skupni odlični, doma in v  tujini uveljavljeni avtorji in izvajalci. Koncerti se bodo zvrstili enkrat mesečno, od oktobra 2015 do predvidoma februarja/marca 2016. Dogovorili smo gostovanja štirih glasbenih dogodkov, zadnjega bomo izbrali iz aktualne sezone.

PROGRAM GLASBENEGA ABONMAJA 2015/16

oktober 2015

CAPITAN, Argentina

Eksplozivna mešanica glasbe – latino, ska, rock, balkanske, reggae in še kakšne, z razposajeno argentinsko skupino.

Razposajena argentinska skupina je bila ustanovljena leta 2004 v Buenos Airesu. Kot prava piratskaposadka je prepotovala domala ves svet. V desetletju muziciranja so izoblikovali lasten glasbeni žanr, ki ga imenujejo fanfarria latina. Gre za eksplozivno mešanico glasbe­ – latino, ska, rock, balkanske, reggae in še kakšne. Z edinstveno fuzijo zvokov in ritmov navdušujejo oboževalce po vsem svetu. A pri skupini Capitan ne gre le za glasbo, temveč tudi način življenja, polnega strasti, plesne evforije, pozitivne energije in sproščene zabave, ki na njihovih koncertih preplavi oder in verodostojno odraža duha njihove multikulturne glasbe. Koncerti skupine Capitan ponujajo izjemno glasbeno doživetje, zato ne preseneča, da so redni gostje najpomembnejših festivalov v Južni Ameriki, Evropi, Rusiji, na Kitajskem in Japonskem. Sekretariat za kulturo in Ministrstvo za zunanje zadeve Argentine sta njihovi svetovni turneji razglasila za odlične kulturne dosežke. Z imenitnimi glasbeniki smo se prvič srečali na Soboškem poletju leta 2013, ko je plesalo pol Trga kulture! Tokrat jih bomo gostili v oviru letošnje evropske turneje, na kateri predstavljajo svoj ​​tretji album Fanfarria Latina, ki je živ zapis najboljšega iz obeh svetovnih turnej.

november 2015

MAMMA MIA!, Prospot d.o.o

zasedba: Alenka Godec, Simona Vodopivec - Franko, Damjana Golavšek, Uroš Smolej, Gojmir Lešnjak - Gojc, Marjan Bunič, Lea Bartha, Matjaž Kumelj ter mnogi drugi pod režiserskim vodstvom Juga Radivojevića.

Po razprodanih koncertih v Ljubljani, muzikal MAMMA MIA!, ki oživlja glasbeno zapuščino legendarne skupine ABBA, tudi na odru Gledališča park. Muzikal MAMMA MIA! oživlja glasbeno zapuščino legendarne skupine ABBA. Vse od njegove premiere leta 1999 na West Endu v Londonu si ga je v več kot 40 državah in 170 mestih po vsem svetu ogledalo več kot 54 milijonov gledalk in gledalcev. Romantično zgodbo na grškem otoku, polno optimizma in življenjske energije, izvaja 41-članska

Abbine večne glasbene uspešnice bodo pod dirigentsko taktirko Patrika Grebla prvič zadonele v slovenskem jeziku, za kar je z odličnimi prevodi poskrbel glasbenik in kantavtor Tomaž Domicelj. MAMMA MIA! je romantična komedija o nasprotujočih si prizadevanjih Donne, neodvisne matere samohranilke, ki za izpolnjeno življenje ne potrebuje moškega, ter njene dvajsetletne hčerke SOPHIE, ki si želi romanco, otroke in veliko pravljično poroko. „Mamma Mia! je v našem okolju nedvomno lep profesionalni dogodek. V vseh pogledih učinkuje privlačno, tudi scensko in kostumsko dovolj bogato. Producentu Juriju Franku gre priznanje za vztrajnost in pogum v upanju, da še ni rekel zadnje besede. Obisk občinstva dokazuje, da je željno tovrstnih predstav, še zdaleč pa ni vseeno, kaj mu ponudimo.“ Borut Smrekar, Delo

januar 2016

ZORAN PREDIN

Kantavtorski koncert in predstavitev knjige Druga žena v haremu. Zoran Predin je pripravil koncert, na katerem svoje in nekatere pesmi drugih avtorjev predstavi takšne, kot so nastale. Poje jih ob spremljavi kitare. Besedila se pokažejo v pravi luči in izvabijo tudi kakšno solzo. Med novimi in starimi pesmimi spregovori o svoji knjigi potopisov, anekdot in dnevnikov Druga žana v haremu. Njegove najave, črni humor in malo "standupovskega zezanja" seveda poskrbijo za smeh, rezultat vsega pa je prepevanje refrenov s publiko in nalezljivo dobro razpoloženje. "Tako se kradejo trenutki usodi. Dobrodošli."; Zoran Predin Zoran bo po koncertu z veseljem podpisoval svojo knjigo.

februar 2016

PLIŠ z gostoma Jurijem Zrncem in Muratom

Intimno vzdušje iz dnevne sobe ali domače kopalnice – vaša ušesa bodo božale izbrane pesmi, usta pa raztegoval izviren humor!

Zasedba: Aleksandra Ilijevska (vokal), Jurij Zrnec (vokal, beatbox), Murat (vokal, beatbox), Marko Gregorič (kitara, kontrabas), Tomaž Gajšt (trobenta)

Vedno bolj priljubljena in dovršena skupina Pliš prihaja na naš oder z gostoma Jurijem Zrncem in raperjem Muratom. Čaka nas intimno vzdušje iz dnevne sobe ali domače kopalnice, ki ga bodo pričarali kitara, kontrabas in žametni zasanjani vokal Aleksandre Ilijevski, zavit v ljubezensko poezijo izpod peresa Roka Vilčnika in glasbo Marka Gregoriča. Preplet akustičnih instrumentov in čarobnega vokala bo začinjen s trobentačem Tomažem Gajštom, beatboxerjem in raperjem Muratom ter edistvenim Jurijem Zrncem. Fantje (zveri) in lepotica bodo predstavili tudi maja letos izdani album, ki nosi naslov Plošča za dve osebi. Vaša ušesa bodo božale izbrane pesmi, usta pa raztegoval izviren humor!

marec 2016

Ženski pevski zbor KOMBINAT

Kredo Kombinatk:

„Z rdečo kredo pisati izročilo upora. Ne na stene, na ušesne membrane. Z glasom ohranjati spomin na glas(be)no tradicijo pokončne hrbtenične drže, ki ne podlega družbeni skoliozi.

Združeni smo v pesmi in prepričanju, da je upor ena osnovnih človekovih pravic. Verjamemo, da kritična misel lahko vzklije le iz uporne drže. Naš čas golta človeško dušo, na oltar postavlja uspeh, tekmovalnost in videz. Ni mu mar za človekove pravice, čeprav si jih za alibi marsikdaj sposodi.

Vemo, da sveta ni mogoče spremeniti, globoko pa verjamemo, da ga z domala že pozabljenimi vrednotami, kot so solidarnost, srčnost, socialna pravičnost, tovarištvo in pogum, lahko naredimo znosnejšega in lepšega.

Nismo bili v hosti, nikoli nismo bili lačni, nikdar nam ni bilo treba niti pomisliti, da bi svoja življenja polagali na žrtvenik ideologij, in odkar pomnimo, lahko govorimo v svojem jeziku. Iz spoštovanja do vseh, ki so dvignili glas in dali življenja, obujamo pesmi, ki so hrabrile duha v revolucijah in uporih širom po svetu, in jih prepevamo v izvirnih jezikih. Te pesmi za nas niso le uglasbene besede, marveč dragocena in pretresljiva pričevanja človekove vere v lepši svet. Za vse ljudi.“

 

CENA ABONMAJA:

55 EVR - možnost plačila na enega, dva ali tri 3 obroke

CENA VSTOPNICE:

od 12 do 35 EVR