Glasbeni abonma 2013/14

Spoštovani dosedanji in bodoči abonenti, ljubitelji glasbe,

ker je bila večina koncertov lani uvedenega Glasbenega abonmaja zelo dobro obiskana in sprejeta z navdušenjem, vas bomo z novimi glasbenimi užitki razveseljevali tudi v sezoni 2013/14.

VPIS ABONMAJA BO POTEKAL PRI BLAGAJNI GLEDALIŠČA PARK

DOSEDANJI ABONENTI: od 7. do 11. oktobra 2013 od 14. do 17. ure

NOVI ABONENTI: od 15. do 18. oktobra 2013 ob 14. do 17. ure

CENA ABONMAJA: 55 EUR – abonma lahko poravnate v enem, dveh ali treh obrokih.

PROGRAM GLASBENEGA ABONMAJA 2013/14


Gledališče Park, november 2013

filmska glasba

MAGNIFICO & Filharmonični orkester srbske vojske Stanislav Binićki

glasba iz filma Montevideo bog te video

Magnifico, odličen glasbenik z izvirno karizmo, duhovitostjo in seksapilom, ki uspeva doma in v tujini, je ponovno navdušil s tretjim filmsko glasbenim izdelkom (po Stereotipu in Prepisanih). Ustvaril je namreč glasbo za film in televizijsko nanizanko Montevideo bog te video. Film je v Srbiji in na Balkanu doživel izjemen uspeh, saj je najbolj gledan srbski film zadnjih 20-ih let in dobitnik več nagrad na filmskih festivalih.

Magnificova glasba iz filma je že ponarodela, saj jo predvajajo tako po »kafanah«, na svatbah in tudi pogrebih. Poleg Magnificovih značilnih melodij, daje glasbi poseben pečat filharmonični orkester srbske vojske Stanislav Binićki, ki s svojim eklektičnim zvokom na plošči ustvarja posebno atmosfero balkanskih šlagerjev in narodnih napevov iz 30-ih let.

Premierna predstavitev albuma in glasbe iz filma (album bo izšel 15. oktobra), ob spremljavi filharmoničnega orkestra Stanislav Binićki bo 1. novembra 2013 v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani, že nekaj dni za tem pa bomo Magnifica gostili na našem odru.

Poleg vojaškega orkestra, ki mu dirigira major Igor Mitrović, bo z Magnificom nastopila tudi spremljevalna ekipa, ki jo sestavljajo sami mladi virtuozi: producent in bobnar Schatzi, kontrabasist Jan Gregorka, violinist Matija Krečič, saksofonist Matej Kuzel in trobentač Ivan Pavlović.


Gledališče Park, december 2013

praznični koncert gospel glasbe

4LOVE GOSPEL QUARTET - Atlanta, ZDA

Zasedba: Eddrena M. Goodwin - vokal, Casey Hobbs – vokal, Chakiyra Lewis - vokal, Tiffany Nealy – klavir/vokal

Skupina 4love je bila ustanovljena leta 2005. Sestavljajo jo štiri mlade pevke, ki prihajajo iz različnih glasbenih okolij. Čeprav imajo zelo raznolike izkušnje v številnih glasbenih žanrih, jih združuje strast do ustvarjanja gospel glasbe v vseh njenih oblikah. Z njihovo interpretacijo se tradicionalni sakralni in sodobni urbani tokovi gospla zlivajo v presenetljivo sozvočje, ki tudi zaradi spontanosti nastopa, izjemne prezence in komunikacijskih spretnosti mladih vokalistk, vedno znova navdušuje številno publiko.

Skupina 4love je doslej izdala dva albuma (Celebration, 2006 in Christmas With 4love and Friends, 2008). Oba sta naletela na veliko pozornost pa tudi naklonjenost medijev, saj se skladbe pogosto predvajajo v glasbenih oddajah širom Združenih držav. Producenta in pisca besedil sta bila večkrat nagrajena Gene Peoples in Tedd Riley, ki sta prepoznala izjemen glasbeni potencial mladenk. Pri snemanju albumov sta s kvartetom sodelovala tudi priznana umetnika Joey Williams iz zasedbe Blind Boys of Alabama in Craig Crawford.

Glasbenice skupine 4love nastopajo v različnih sestavih. Na njihovi prvi evropski turneji se nam bodo predstavile v originalni zasedbi, torej štirje vokali ob spremljavi klavirja, saj verjamejo, da lahko prav kot kvartet v polni meri izrazijo vse svoje kvalitete in najbolj prepričljivo nagovorijo občinstvo.


Gledališče Park, januar 2014

koncert pop, rock in filmske glasbe

ORKESTER MANDOLINA LJUBLJANA

Orkester Mandolina Ljubljana (OML) se bo predstavil s pop, rock in filmsko glasbo od 80-ih let prejšnjega stoletja naprej, od vsem znanih melodij pa do skladb, ki so večini morda manj znane. Če ste si želeli izvedeti, kako v izvedbi mandolinskega orkestra zvenijo skladbe skupin kot so U2, A-HA, Bon Jovi, Queen, Michael Jackson, Enya, Prodigy, ..., ter kako se z mandolino pričara vzdušje iz filmov kot so Vojna zvezd, Poštar, Boter, Misija nemogoče, Klub golih pesti in podobno, potem bo dal prav ta koncert vse odgovore.

Orkester Mandolina Ljubljana (OML) v letu 2014 obeležuje svoje 40. leto delovanja, predvsem v zadnjem času pa dosega številne uspehe doma in v tujini. Poleg rednih obiskov festivalov in tekmovanj v tujini (Hrvaška, Francija, Španija, Avstrija, Italija, Nemčija, Bolgarija, ...) izvaja številne koncerte po Sloveniji. Tako je v letu 2013 poleg večih razprodanih koncertov v Ljubljani in manjših gostovanj, samo v poletnih mesecih s celovečernimi koncerti sooblikoval programe festivalov kot so mariborski Lent, Soboško poletje, Pivo in cvetje v Laškem in Špancirfest v Varaždinu.

Orkester že desetletje vodi priznani glasbeni pedagog, dirigent in klarinetist Andrej Zupan, ki poleg številnih drugih glasbenih projektov, z vodenjem OML in svojo karizmatično prisotnostjo na odru, odlično dopolnjuje in nadgrajuje delo članov orkestra.


Gledališče Park, februar 2014

večer Ježkove poezije, glasbe in humorja

Nana Milčinski ŠE ENA POMLAD

Zasedba: Nana Milčinski - glas, Joži Šalej/Aljoša Bagola - klaviature, harmonika, Nino de Gleria - bas kitara, Sergej Randjelović - tolkala. Gost: Juš Milčinski.

Dramaturginja in režiserka, pa tudi performerka in pevka Nana Milčinski, je vnukinja velikega slovenskega pesnika, pisatelja, šansonjerja, igralca in režiserja Frana Milčinskega - Ježka, enega najbolj vsestranskih slovenskih umetnikov. Nana oživlja poezijo svojega dragega dedka, z glasom slika njegove besede in nas popelje na plemenit sprehod po akordih hrepenenja v obliki glasbe. Predstavila nam bo baladno ploščo Še ena pomlad, ki z očarljivo preprostostjo in zlatim žarom mladosti združuje ljubezenske in po dedkovo šegave skladbe.

„Nekoč so skupaj živeli babica, dedek in vnučka. Babica je skrbela za vnučko, dedek pa je pisal pesmi, tudi o njej. In če pokažemo, kar skrivamo, in skrijemo, kar pokažemo, je pred nami Glas(ba) vnučke, ki je dedku z njegovimi besedami naslikala svoj svet glasu..." Matjaž Berger


Gledališče Park, marec 2014

muzikal

THE BEST OF MUSICAL - Big Band RTV Slovenija z vokalnimi solisti

Dirigent: Žare Prinčič. Vokalni solisti: Darja Švajger, Lena Hribar in Blaž Šef.

Big Band RTV Slovenija skuša v svoji bogati tradiciji delovanja (čez dve leti bo praznoval svoj 70. rojstni dan) zadovoljiti kar najširši spekter svojega občinstva. Tako se poleg čisto »tapravega« zaresnega jazza posveča tudi lahkotnejši, lahko bi rekli zabavnejši produkciji.

Koncert v našem Glasbenem abonmaju bo posvečen muzikalu. V večeru, poimenovanem The Best of Musical, boste prisluhnili izboru najbolj znanih skladb iz najuspešnejših muzikalov, kot so Chicago, Cabaret, Hair, Sugar, City of Angels, Porgy in Bess ter drugih. Big Band je v goste tokrat povabil tri odlične vokaliste, pevko in dva igralca pevca – Darjo Švajger, Miha Bezeljaka in mlado Leno Hribar. Vse skupaj pod vodstvom dirigenta Žareta Prinčiča, sicer rednega profesorja na AGRFT.


Povezane vsebine

 • Magnifico & Filharmonični orkester srbske vojske Stanislav Binićki

  Magnifico, bog te video

  Pon, 4.11.2013 - 19:00
  glasba iz filma Montevideo bog te video Magnifico, odličen glasbenik z izvirno karizmo, duhovitostjo in seksapilom, ki uspeva doma in v ...več »
 • praznični koncert gospel glasbe

  4Love Gospel Quartet

  Tor, 17.12.2013 - 19:00
  Skupina 4love je bila ustanovljena leta 2005. Sestavljajo jo štiri mlade pevke, ki prihajajo iz različnih glasbenih okolij. Čeprav imajo ...več »
 • koncert pop, rock in filmske glasbe

  Orkester Mandolina Ljubljana

  Čet, 30.1.2014 - 19:00
  Orkester Mandolina Ljubljana (OML) se bo predstavil s pop, rock in filmsko glasbo od 80-ih let prejšnjega stoletja naprej, od vsem znanih ...več »
 • večer Ježkove poezije, glasbe in humorja

  Nana Milčinski - Še ena pomlad

  Čet, 13.2.2014 - 19:00
  Dramaturginja in režiserka, pa tudi performerka in pevka Nana Milčinski, je vnukinja velikega slovenskega pesnika, pisatelja, šansonjerja, ...več »
 • Big Band RTV Slovenija z vokalnimi solisti

  The Best of Musical

  Sre, 19.3.2014 - 19:00
  Big Band RTV Slovenija skuša v svoji bogati tradiciji delovanja (čez dve leti bo praznoval svoj 70. rojstni dan) zadovoljiti kar ...več »