Search
Close this search box.
Festival Soboški dnevi 2024

Folkart: Indija, Panama

Prizorišče: grajska ploščad v mestnem parku

KALANJAY Dance Academy, INDIJA, Mumbai

Indija je dežela neverjetnih kontrastov, številnih kultur in izjemnih lepot. Gandhi, sveta reka Ganges, svete krave in kaste. Razkošne palače, slumi in revščina. Varanasi, maharadže, Tadž Mahal in Bollywood. Iz mesta Bombaj, ki je prestolnica zvezne države Maharaštra, prihaja skupina mladih plesalk akademije Kalanjay, ki nam bodo predstavile bogato plesno kulturo Indije. Že petnajst let jo vodi ravnateljica in umetniška vodja Vaishali Sagar, ki je specializirana za poučevanje indijskih ljudskih plesov. Akademija Kalanjay je pod njenim vodstvom predstavljala Indijo na številnih mednarodnih folklornih festivalih po svetu in se postopoma uveljavila kot steber indijske ljudske plesne umetnosti.

CENTRO FOLKLORICO ATENAY BATISTA, PANAMA, David, Chiriquí

Panama je dežela, kjer se srečata dve celini in dva oceana. Sonce vzide nad Atlantskim in zaide nad Tihim oceanom. Zanjo so značilni karibsko morje z rajskimi plažami, plantaže kave, deževni gozdovi in puščave. Skupina, ki prihaja na naš oder, ima sedež v mestu David v provinci Chiriquí. Ustanovljena je bila leta 1990 z glavnim ciljem ohranjanja in širitve tradicije ter poučevanja otrok, mladine in odraslih. Njihovi plesi so polni veselja, barv in raznolikosti, glasbo pa izvajajo na tradicionalnih glasbilih (harmonika, violina, kitara, bobni). So odlični ambasadorji svoje dežele.

 

Vstopnice

  • V predprodaji

  • Na dan dogodka

  • Dijaki, študenti, upokojenci

Bi želeli biti obveščeni

o novih dogodkih, predstavah in koncertih?

*S klikom na “DA želim biti obveščen!” se strinjate s prijavo na e-novice. Na vaš e-poštni naslov bomo občasno pošiljali promocijske, marketinške in prodajne vsebine. Svojo privolitev lahko kadarkoli prekličete. Več informacij najdete nas strani Varnost osebnih podatkov.

Skip to content