54. Spominskega teka se je udeležilo 285 tekačev

Zavod za kulturo, turizem in šport Murska Sobota je  v četrtek, 17. oktobra 2019  tradicionalno organiziral že 54. Spominski tek Mestne občine Murska Sobota. V vseh kategorijah se je letošnjega 54. Spominskega teka udeležilo 285 tekačev.

Tekači so se ob 15.30 uri zbrali na grajski ploščadi v Murski Soboti. Kategorije deklic in dečkov osnovnih šol ter dijakinj in dijakov srednjih šol so tekle štafete v ekipah s po tremi tekmovalci. Letos so tekmovalci tekli krog okoli Soboškega gradu. Dolžina kroga je merila 300 metrov.

Članice in člani so se medtem podali na 4 oz. 5 kilometrsko progo, ki jih je vodila po mestnem parku v Murski Soboti.

Prve tri uvrščene ekipe v štafetnem teku so ob medaljah prejele tudi praktično nagrado, prav tako prvi trije uvrščeni člani in članice.

V kategoriji osnovnošolskih deklic od 1. do 3. razreda je bila najboljša 2. ekipa OŠ Franceta Prešerna Črenšovci, ki je slavila pred1.  ekipo OŠ II Murska Sobota in pred prvo ekipo OŠ Puconci. Med dečki prve triade je bila najboljša 1. ekipa OŠ Puconci, ki je bila hitrejša od prve ekipe OŠ Miška  Kranjca Velika Polana in prve ekipe OŠ II Murska Sobota.

V kategoriji osnovnošolskih deklic od 4. do 6. razreda so bila najhitrejša dekleta ekipe 6. razreda OŠ I Murska Sobota. Drugo mesto je pripadlo prvi ekipi OŠ Črenšovci, tretje mesto pa 1. ekipi OŠ Puconci. V isti kategoriji so pri dečkih slavili učenci prve ekipe OŠ Puconci, ki so bili hitrejši od  ekipe Bistrica 7 OŠ Prežihovega Voranca Bistrica in od prve ekipe OŠ Miška Kranjca Velika Polana. V kategoriji, ki so jo sestavljali učenci od 7 do 9. razreda, so v dekliški konkurenci prvo in tretje mesto osvojile prva in druga ekipa učenk OŠ Beltinci, pred ekipo »Odranske starejše dekline« OŠ Odranci. Med dečki so slavili člani ekipe Bakovci 4 iz OŠ Bakovci. Drugo in tretje mesto pa sta osvojili prva ekipa OŠ Puconci in ekipa »Bistrica 11« OŠ Prežihovega Voranca Bistrica.


V kategoriji dijakinj so prvo mesto osvojile dijakinje Gimnazije Murska Sobota pred »drugo ekipo tekačic« in pred »prvo  ekipo športnic« Ekonomske šole Murska Sobota. V moški konkurenci je prvo mesto osvojila  ekipa Gimnazije Murska Sobota drugo mesto pa »ekipa športniki« Ekonomske šole Murska Sobota.

Ob koncu prireditve so nastopili še člani in članice. V ženski konkurenci je na štiri kilometre dolgi progi prvo mesto pripadlo članici AK Pomurje. Prvo mesto je tudi letos osvojila Urška Martinec pred Andrejo Gorčan iz kluba Puls Preformance. Tretje mesto je pripadlo Tjaši Žalig. Med člani pa je na pet kilometrov dolgi progi prvo mesto osvojil Aleš Zver, drugo mesto pa Tomaž Rep iz AK Ormož, ki se je tako uvrstil pred Dejanom Preindelom Prevozi bolnikov Bratonci. Tudi letos udeležencem ni bilo potrebno plačati startnine.

 

Fotogalerija