52. tradicionalni SPOMINSKI TEK- rezultati

Zavod za kulturo, turizem in šport Murska Sobota je v sodelovanju z Združenjem atletskih sodnikov Slovenije v torek, 17. oktobra, organiziral že tradicionalni Spominski tek. V vseh kategorijah se je letošnjega 52. Spominskega teka udeležilo 240 tekačev.
Letos je bilo prizorišče teka prestavljeno pred ploščad Soboškega gradu v Mestnem parku, proga pa je potekala po Trubarjevem drevoredu. Udeleženci iz osnovnih ter srednjih šol so se pomerili v štafetnih tekih. Osnovnošolci so tekmovali v treh različnih kategorijah in sicer po triadah, medtem ko so dijaki tekmovali v eni kategoriji. Prve tri ekipe v štafetnem teku so prejele medalje ter nogometno žogo.
V kategoriji osnovnošolskih deklic od 1. do 3. razreda je bila najboljša ekipa OŠ III M. Sobota, ki je slavila pred ekipo OŠ I M. Sobota in ekipo OŠ II Murska Sobota. Med dečki prve triade je bila najboljša ekipa OŠ Puconci, ki je bila hitrejša od ekipe OŠ Franceta Prešerna Črenšovci in ekipe OŠ III Murska Sobota. V kategoriji osnovnošolskih deklic od 4. do 6. razreda so bila najhitrejša dekleta OŠ Franceta Prešerna Črenšovci. Drugo mesto je pripadlo ekipi OŠ Puconci, tretje mesto pa ekipi OŠ III Murska
Sobota. V isti kategoriji so pri dečkih slavili učenci OŠ II M. Sobota, ki so bili hitrejši od ekipe OŠ I Murska Sobota in ekipe OŠ Odranci. V kategoriji, ki so jo sestavljali učenci od 7 do 9. razreda, so v dekliški konkurenci bile najhitrejše učenke OŠ III Murska Sobota. Za njimi sta se uvrstili ekipi OŠ II M. Sobota in OŠ Odranci. Med dečki so slavili člani ekipe OŠ Beltinci. Drugo in tretje mesto pa sta osvojili ekipi OŠ I M. Sobota in OŠ II M. Sobota .
V kategoriji dijakinj so prvo mesto osvojile prva ekipa Gimnazije Murska Sobota. Drugo mesto so osvojile dijakinje Srednje šole za gostinstvo in turizem Radenci, tretje mesto pa je osvojila druga ekipa Gimnazije Murska Sobota. V moški konkurenci je prvo mesto osvojila ekipa Gimnazije Murska Sobota drugo in tretje mesto pa sta osvojili prva in druga ekipa Srednje šole za gostinstvo in turizem Radenci.
Ob koncu prireditve so nastopili še člani in članice. V ženski konkurenci je na tri kilometre dolgi progi prvo mesto osvojila Urška Martinec pred Andrejo Gorčan, obe sta zastopali AK Panvita. Tretje mesto je pripadlo Katarini Sočič ŠD Vaneča. Med člani pa je na štiri kilometre dolgi progi prvo mesto osvojil Aleš Zver AK Panvita, ki se je tako uvrstil pred Dejanom Preindelom AK Panvita ter Aljažem Novakom AK Ormož. 
Tudi letos gre posebna pohvala organizatorjem, ki so omogočili, da udeležencem ni bilo potrebno plačati startnine.

Slike s teka si lahko ogledate v fotogaleriji.