Pridite, okusite, doživite in odnesite domov falajček Pomurja!

Murska Sobota - SRCE POMURJA!


Vabljeni v Mursko Soboto - Srce pomurja, ki je odlično izhodišče za vaše potepanje po Pomurju.

Pripravimo vašim željam prilagojene enodnevne in tudi večdnevne izlete po Pomurju, ki vključujejo najboljše, kar ponuja Pomurje.

Popeljemo vas k srčnim in h gostoljubnim ponudnikom, ki bodo z odlično tradicionalno prekmursko kulinariko in vini razvajali vaše brbončice.

Obiščemo največje turistične atrakcije, spoznamo zanimive zgodbe Pomurja in doživimo pravo pustolovščino na reki Muri in ob njej.

Prepustite se našim lokalnim turističnim vodnikom, ki vas bodo s svojo domačnostjo, popeljali v vse skrite kotičke naše srčne destinacije.

Izberite enega izmed paketov doživetja ali nam pošljite povpraševanje z vašimi željami!

KULINARIČNO DOŽIVETJE PANONSKE NIŽINE

Raziščite zgodbo Slovenske ulice v Murski Soboti od Diane do Szaparyja, vmes pokukajte v Hranilnico prekmurskih dobrot, kjer boste pokušali pomurske izdelke butičnih ponudnikov.
Naj vas omamita prekmurska šunka in domača zaseka v Šunkarni Kodila. Zaljubite se v naravo ob reki Muri na otoku ljubezni in se zapeljite z brodom čez reko Muro. Izdelajte čokoladne pralineje s pristnimi pomurskimi sestavinami v Podeželski čokoladnici Passero.

Za ponudbo nam pišite na turizem@zkts-ms.si ali pokličite na +386 (0)2  534 11 30  ali +386 (0)2 521 43 85.

 

SKOČITE V PANONSKI TERMALNI BAZEN

Skočite v panonski termalni bazen in spoznajte tropske rastline v Tropskem vrtu Ocean Orchids. Naj vas preseneti energija termalne vode v bazenu pomurskega paradajza na Luštni domačiji. Skočite v bazen in se napolnite z energijo edinstvene termalne vode v pomurskih termah. Po prekmurskem krepčilu se pustite  presenetiti mehurčkom Radgonskih goric v Domu penine Gornja Radgona.

ODKRIJTE SKRIVNOSTI POMURJA NA KOLESU

Potep s kolesom začnemo v Hranilnici prekmurskih dobrot v Murski Soboti, kjer se okrepčamo za na pot, ki nas vodi skozi prekmursko ravnico, mimo žitnih polj, sredi katerih se dvigujejo turistične atrakcije vredne ogleda. Ustavimo se na uvodni urici golfa Moravske Toplice, izdelamo si pralineje v podeželski čokoladnici Passero in doživimo našo prvo vožnjo s kolesom v toplozračnem balonu.

 

 

IZ POMURSKE RAVNICE V GORICE

 Raziščite zgodbo Slovenske ulice od Diane do Szaparyja v Murski Soboti in se ustavite v Hranilnici prekmurskih dobrot. Po okrepčilnem kosilu se napolnite z energijo na energijskih točkah ob Bukovniškem jezeru. Povzpnite se na Vinarium Lendava - najvišji stolp v Sloveniji. Pozabite na čas in se prepustite vinskemu razvajanju med vinogradi na Jeruzalemu.

POMURSKA KUL TURA IN DEDIŠČINA

Na stičišču treh veroizpovedi si oglejte: Evangeličanski kompleks in katoliško cerkev v Murski Soboti ter Sinagogo v Lendavi. Sprehodite se po ulici Lendave mimo meščanskih hiš in si oglejte kulturni dom. Doživite dediščino Pomurja in spoznajte pomurske običaje v Zadrugi Pomelaj. Obiščite domačijo pisatelja Miška Kranjca.

 

 

ODKRIJTE GORIČKI VULKAN

Okusite dobrote goričkega v Hranilnici prekmurskih dobrot. Osvežite se pri slatinskem vrelcu Nuskova in zatem raziskujte podzemlje Pomurja s krtkom Olijem v Vulkaniji. Raziščite še 365 sob v največjem gradu na slovenskem. Pri medičarski družini Celec si izdelajte svoj medeni spominek.

 

DOŽIVITE REKO MURO

Okusite pomurske dobrote v Hranilnici prekmurskih dobrot. Doživite reko Muro kot še nikoli – spust po reki Muri z büjraško malico in ogledom razstave »Büjraštvo na reki Muri«.

 

 

PREPUSTITE SE ADRENALINU

Po obisku motorikparka ob Soboškem jezeru je čas za odkrivanje »Skrijtih zakladof Sobote« - motivacijski team building! Dogodivščina se nadaljuje v Pustolovskem parku ob Bukovniškem jezeru. Odkrivanje Pomurja se zaključi s piknikom ob jezeru.

 

PO POTI ŽIDOVSKE DEDIŠČINE

Sprehodite se po poti Soboških židov – od nekdanje Sinagoge do Židovskega pokopališča. Raziščite zgodbo Slovenske ulice od Diane do Szaparyja v Hranilnici prekmurskih dobrot. Sprehodite se tudi skozi staro mestno jedro Lendave mimo meščanskih hiš (ogled mzuzeja meščanstva, tiskarstva in dežnikarstva) do sinagoge Lendava. Povzpnite se na Vinarium Lendava - najvišji razgledni stolp v Sloveniji.

 

Kmalu v naših turističnih paketih tudi edinstvena turistična atrakcija EXPANO, ki stoji ob Soboškem jezeru in ponuja ekskluzivno doživetje za vsakogar!V kolikor med naštetimi doživetji niste našli tistega, kar ste iskali ali želite, da je izlet prilagojen vašim željam, nam pošljite povpraševanje na turizem@zkts-ms.si oziroma pokličite na telefon +386 (0)2  534 11 30  ali +386 (0)2 521 43 85.

Fotogalerija