POVABILO K VPISU VSEH ABONMAJEV 2019/2020

Od torka, 17., do četrtka, 19. septembra 2018, od 14. do 17. ure vabimo NOVE abonente k vpisu v GLASBENI, LUTKOVNI  in oba gledališka abonmaja – ABONMA DRAMA/KOMEDIJA in ABONMA KOMEDIJA.

Vpis bo pri blagajni Gledališča Park.

Dobrodošli v novi sezoni!


PROGRAM LUTKOVNEGA ABONMAJA 2019/20

Gledališče Park, oktober 2019

pripovedovalsko-glasbena predstava

ZA DEVETIMI GORAMI, Cankarjev dom

Pripoveduje: Anja Štefan. Glasba: Boštjan Gombač – klarinet, piščali, zvočila; Janez Dovč – harmonika, zvočila.

Pesnica, pisateljica in pripovedovalka Anja Štefan bo zgodbe zajemala iz svoje knjige slovenskih pripovedi Za devetimi gorami, zakladnice dolgih in kratkih, znanih in manj znanih, vsakdanjih in čudežnih pravljic, ki nam odkrivajo življenjske modrosti in resnice. Boštjan Gombač in Janez Dovč, vsestranska glasbenika z dolgoletnimi izkušnjami v ljudski in avtorski godbi, pa bosta besedam dodala glasbeni odmev.

Gledališče Park, november 2019 

igrano-lutkovni muzikal

Joseph Nzobandora - Jose: SUPER BRINA, Gledališče MalihVelikih, Ljubljana

Režija: Joseph Nzobandora - Jose. Igrata: Ana Ruter, Joseph Nzobandora - Jose. Glasba: Murat & Jose.

Deklica Brina zna brati, pisati, šteti in tudi zelo rada računa. Še raje pa se igra s svojim mačkom Zdenkom. Zakaj pa je Brina super? Kaj je njena super moč? Da leti kot Superman? Da premetava skale kot Peter Klepec? Ne, ne ... Brina je super Brina, ker vsakemu pomaga, tudi če je zgaga!  Zgodba se zaplete, ko pohlepni Zlatoljub odkrije zlato, ki leži natanko pod Brininim drevesom. Na vsak način se ga hoče polastiti, Brina pa se mu upre …

Gledališče Park, december 2019

igrana predstava

Tamara Matevc: BRUNDAGRRRROM!, Gledališče Koper

Režija: Jaka Ivanc. Igrata: Luka Cimprič, Tjaša Hrovat.

Deklico Živo in medveda Milka poveže naključje, ko se Živa izgubi v gozdu in se zateče v Milkov brlog, ko tega ni doma. Lačna in žejna si postreže z dobrotami, ki jih najde, kar Milku seveda nikakor ni všeč. Nastale okoliščine bi lahko zanetile hud prepir in zamere, če se naša junaka ne bi odločila, da iz nasprotnikov raje postaneta prijatelja, kajti takrat je vendar mogoče skoraj vse. S ščepcem prave čarobne besede brundagrrrom pa čisto vse!

Gledališče Park, januar 2020

igrano-lutkovna predstava

Milko Matičetov: ZVERINICE IZ REZIJE, Lutkovno gledališče Ljubljana

Režija: Maruša Kink. Nastopajo: Polonca Kores, Katja Povše, Miha Arh.

Rezijanske zverinice in njihove poučne pravljice, ki jih je na rezijanskem območju zbral in raziskoval dr. Milko Matičetov, so že več kot štirideset let del otroštva številnih generacij otrok.

Naše tri lisičice iz zgodbe Tri botre lisičice si ob preganjanju časa pripovedujejo talisičje zgodbe. Predstava gledalcem prinaša duh Rezije, surovost pravljic in njihovo življenjskost – brez olepšav, tako, kot pač je. Takrat in zdaj. Zakoni živalskega sveta kažejo podobo vsakdanjega človeškega sveta in značaja.

Gledališče Park, februar 2020

igrana predstava

Boris A. Novak: KDO JE NAPRAVIL VIDKU SRAJČICO, Prešernovo gledališče Kranj 

Režija: Katja Pegan. Igrajo: Blaž Setnikar, Vesna Jevnikar, Peter Musevski, Darja Reichman, Vesna Slapar, Aljoša Ternovšek, Tinkara Kovač.

Pripovedko je po pravljici, ki jo je Fran Levstik za otroke napisal pred 140 leti, dramatiziral Boris A. Novak Gre za eno najlepših zgodb o solidarnosti in o tem, da bo svet boljši in ljudje v njem srečnejši, če nas bo v življenju vodil občutek za druge, če bomo solidarni, čuječi in v stiski pripravljeni pomagati drug drugemu. Pravljica izpostavlja human odnos do živali, rastlin, ljudi, pa tudi do nežive narave, ter opozarja na neizogibno povezanost in vzajemno prepletenost vsega.

Gledališče Park, marec 2020

lutkovna predstava

Kitty Crowther: JURE IN JAKA, Lutkovno gledališče Ljubljana

Režija: Ivana Djilas. Igrajo: Asja Kahrimanović Babnik, Martina Maurič Lazar, Blaž Celarec.

Jure in Jaka je poučna zgodba o prijateljstvu, ki premaga vse ovire. Jaka je kos. In kosi so seveda črni. Jaka pa je tudi sila radoveden kos, zato ga hrepenenje vleče v svet, v druge

svetove, predvsem pa si močno želi videti morje. Na svoji prvi ekspediciji sreča Jureta. Jure je galeb. In galebi so seveda beli. Ne bela in ne črna barva ne Jaki in ne Juretu ne predstavljata nobene težave, saj razlike sploh ne opazita; spoprijateljita se in Jaka se odzove Juretovemu vabilu, naj gre z njim domov. Toda ta idila se poruši, ko prispeta v galebje mesto ..

CENA ABONMAJA: 22 evr
CENA VSTOPNICE ZA IZVEN: 5 evr


PROGRAM GLASBENEGA ABONMAJA 2019/20

Abonma vsebuje pet žanrsko zelo raznolikih glasbenih dogodkov, ki so jim skupni odlični, doma in v tujini uveljavljeni avtorji in izvajalci.

Gledališče Park, oktober 2019

muzikal

Dan Goggin: NUNE V AKCIJI!, Prospot, Radovljica

Prevod in priredba: Drago Mislej - Mef in Marjan Bunič. Režija: Jaša Jamnik. Glasbeni vodja in instrumentalist: Miran Juvan. Igrajo: Gojmir Lešnjak - Gojc, Simona Vodopivec - Franko, Alenka Godec, Marjan Bunič in Lea Bartha Pesek.

Producent muzikalov Mamma Mia! in Briljantina Jurij Franko je za slovenske odrske deske pripravil še en veliki svetovni hit Nune v akciji! Glasbena komedija je bila premierno uprizorjena decembra 1985 v gledališču Cherry Lane in je druga najdlje izvajana predstava na Off-Broadwayu. V zadnjih tridesetih letih je predstava postala pravi mednarodni fenomen, saj je bila prevedena v več kot 26 jezikov in si jo je ogledala publika po vsem svetu. Nune v akciji! je domiselna zgodba o petih redovnicah, ki se znajdejo v denarnih težavah in so prisiljene pripraviti dobrodelno predstavo, v katerem pa hoče biti vsaka od njih prva zvezda. V nizu nenavadnih položajev se redovnice pokažejo v povsem drugačni luči, kot smo jih vajeni. V soju reflektorjev ob petju, plesu in smehu vsaka posebej in vse skupaj zažarijo na čisto samosvoj način.

Gledališče Park, december 2019

večer avtorske glasbe

SEVERA GJURIN Z ZASEDBO

Zasedba: Severa Gjurin – glas in kitara, Dejan Lapanja – kitara, Žiga Golob ­– kontrabas, Uroš Rakovec  – kitara, Blaž Celarec – bobni.

Na oder Gledališča Park prihaja glasbenica z veliko začetnico – Severa Gjurin. Njen izjemni glas spremlja kvartet odličnih,  prekaljenih glasbenikov. Akustična zasedba je skupaj prvič zazvenela leta 2012, kmalu pa so sledili razprodani koncerti po Sloveniji. Nastopajo s pisanim repertoarjem in tako poleg novih Severinih pesmi na popolnoma lasten način interpretirajo marsikateri element Severine glasbene zgodovine.

Koncert bo preplet različnih zvokov in vsebin, lastnih posameznim glasbenikom z izredno širokim spektrom delovanja v glasbi in skupno zavezanostjo formi, občutku in interpretaciji.

Gledališče Park, januar 2020

GORAN BOJČEVSKI in MATIJA DEDIĆ: V DVOJE

Zasedba: Goran Bojčevski – klarinet, Matija Dedić – klavir.

Glasbenika se bosta s šansoni Arsena Dedića, sevdaha, klezmerja in avtorskih skladb podala na popotovanje v svoje intimne glasbene svetove in odkrivala skrivnosti, ki jih vsak od njiju nosi globoko v sebi. Obeta se navdihujoča osebnoizpovedna izkušnja dveh priznanih mojstrov. 

Goran Bojčevski je magisterij iz klarineta končal na slovitem salzburškem Mozarteumu. Forum answers.com ga uvršča med najboljše klarinetiste sveta. Je utemeljitelj novega glasbenega sloga balkan nuevo, ki se opira na njegove balkanske korenine, posodablja pa ga z elementi klasične in glasbe tango. Uspešno in odmevno ga predstavlja na številnih festivalih po Evropi pa tudi doma, nazadnje v duetu z Vlatkom Stefanovskim v razprodani Gallusovi dvorani Cankarjevega doma. Je skladatelj, ki ustvarja tudi glasbo za balet, letos Derviš in Smrt, ki je razprodal dvorano Vatroslav Lisinski v Zagrebu.

Matija Dedić, hrvaški virtuoz na klavirju in skladatelj, se je, rojen v glasbeni družini, začel učiti igranja klavirja že pri petih letih. Po končani glasbeni akademiji v Gradcu (1997)  je šla njegova glasbena kariera strmo navzgor. Od leta 1999, ko je prejel prvega porina (najprestižnejšo hrvaško glasbeno nagrado), so se ti vrstili skoraj vsako leto, leta 2016 pa je za album Matija igra Arsena prejel kar šest kristalnih kipcev porin. Je tudi dobitnik nagrade Hrvaškega društva skladateljev za najboljšega  džezovskega skladatelja in večkratni dobitnik nagrade status za najboljšega hrvaškega džezovskega pianista.

Sodeluje s številnimi vodilnimi hrvaškimi džezisti in najprepoznavnejšimi hrvaškimi glasbeniki drugih žanrov ter z uveljavljenimi mednarodnimi glasbeniki. Nastopil je v domala vseh evropskih državah in ZDA. 

Gledališče Park, marec 2020

akustična koncert NOMADI

SIDDHARTA

Skupina Siddharta, danes največje ime na slovenski glasbeni sceni, je nastala leta 1995 v postavi Tomi M. (glas, kitara), Primož B. (kitara, spremljevalni glas), Primož M. (bas) in Boštjan M. (bobni). Za ime so si nadeli naslov romana nemškega pisatelja Hermanna Hesseja. Kasneje sta se skupini priključila še saksofonist Cene R. in za njim klaviaturist Tomaž O. R. Skupaj so ustvarili svoj zvok, ki ga z lahkoto prepoznamo kot Siddhartin zvok.   

Album Nomadi je nastajal v prvi polovici leta 2018, izšel pa 14. septembra 2018, kar je skupina isti dan zaznamovala z velikim koncertom v razprodani Hali Tivoli v Ljubljani, ki je bil uvod v vseslovensko dvoransko turnejo.

Skupina je nekaj teh novih pesmi uvrstila tudi v svoj akustični repertoar, ki ga uspešno predstavlja na razprodanih koncertih že od začetka leta. Rahlo prearanžirani, predrugačeni in na glavo postavljeni hiti, ki jih je ustvarila Siddharta, vas bodo popeljali skozi edinstveno, intimno izkušnjo.

Gledališče Park, april/maj 2020

O ZADNJEM KONCERTU SE ŠE DOGOVARJAMO

CENA ABONMAJA: 60 evr
CENA VSTOPNICE ZA IZVEN: od 15 do 35 evr


POVABILO K VPISU V GLEDALIŠKA ABONMAJA 2019/20 ZA NOVE ABONENTE

NOVE ABONENTE vabimo k blagajni Gledališča Park od ponedeljka, 17., do četrtka, 19. septembra 2019, med 14. in 17. uro, da si bodo izbrali vrsto abonmaja in stalne sedeže za celo sezono. 

ABONMA DRAMA/KOMEDIJA

Vanj bo vključenih 6 predstav različnih žanrov – od drame do komedije in vsega vmes. Namenjen je radovedni publiki, ki jo zanima gledališče v vsej svoji raznolikosti, predvsem pa kakovosti.

ABONMA KOMEDIJA

Obsegal bo 6 predstav, ki so žanrsko opredeljene kot komedije in ponujajo publiki ob razmisleku tudi smeh in sprostitev.

Predstave obeh abonmajev bodo enkrat mesečno, od oktobra 2019 do aprila 2020. Gostovanja slovenskih poklicnih gledališč bodo načeloma med tednom.

CENA ABONMAJA: 80 evr, 72 evr – upokojenci, dijaki, študenti

Možnost plačila na en, dva ali tri obroke.

CENA VSTOPNICE ZA IZVEN: 18 evr, 16 evr – upokojenci, dijaki, študenti.

PROGRAM ABONMAJA DRAMA/KOMEDIJA 2019/20

Gledališče Park, oktober 2019

Andrej Rozman Roza: BAAL – Po motivih Baala Bertolta Brechta, Slovensko mladinsko gledališče

komedija/kabaret

„Baal je neodgovornež – zaljubljen v svojo zvezdo – tragika marsikaterega sodobnega človeka.“ Vito Taufer

Režija: Vito Tufer. 

Igrajo: Ivan Godnič, Jure Ivanušič, Uroš Maček, Robert Prebil, Matej Recer, Ivan Rupnik, Dario Varga, Matija Vastl. Glasbeniki: Vasko Atanasovski, Dejan Lapanja, Marjan Stanić.

Rozmanov Baal (Ivan Godnič) je cinični infantilnež, narcis 21. stoletja, »osvobojen revolucionarnega naboja svojega sto let starejšega predhodnika, ki tava po sodobnem svetu, Rozman pa njegovo tavanje uporabi za to, da bi odkril vrsto anomalij današnje Slovenije, in ne samo Slovenije. Tako se pred nami epizodno nizajo neskrupulozni poslovni ljudje, blazirani konservativni akademiki, psevdoliberalci, fašistoidni domoljubi, dilerji, švercarji z imigranti ...«

„Briljantna igralska izvedba v popolni predaji užitku igranja ustvari uprizoritev, ki buči v elementarni sli po življenju, je le igra, ekstaza odlično odpetega komada, vrhunskega preigravanja vlog ...“  Saška Rakef, Radio Slovenija

Gledališče Park, november 2019

Ivo Svetina: V IMENU MATERE, SNG Drama Ljubljana

drama

tekmovalna predstava Borštnikovega srečanja 2019

„Kdo gradi zgodovino? Človek – ali pa je človek le zidak, s katerim čas gradi in hkrati tudi že ruši?“ Ivica Buljan

Režija: Ivica Buljan.

Igrajo: Marko Mandić, Veronika Drolc, Saša Tabaković, Nina Valič, Klemen Janežič, Pia Zemljič, Aljaž Jovanović, Maša Derganc, Sabina Kogovšek, Nik Škrlec, Saša Pavlin Stošić, Barbara Cerar, Janez Škof, Martin Mlakar, Lana Bučevec, Nika Vidic, Andraž Harauer, Gal Oblak, Žan Brelih, Julija Klavžar, Lara Fortuna, Luka Bokšan.

V »dokumentarni« dramski sagi o (lastni) rodbini Ivo Svetina v velikem zamahu preleti stoletno dobo slovenske družine, družbe in naroda. Obsežna pripoved se pne čez štiri generacije in spremlja usode posameznih članov v kratkih, zgoščenih prizorih, ki zaobjemajo na prelomne dogodke reducirano dogajanje, s katerimi se izrisuje jasen lok družinskih usod v okviru turbulentnih družbenih sprememb 20. stoletja.

„Nasploh je to izjemna celostna uprizoritev, polna igralskih presežkov, natančnih dramaturških in režijskih premislekov, z ritmom, ki ne popusti in cele tri ure drži gledalca v dogajanju.“ Nika Švab, Delo.

Gledališče Park, december 2019

Heinrich von Kleist: RAZBITI VRČ,  SNG Drama Ljubljana

veseloigra

„Burka lahko zariše veliko bolj ostro in neprizanesljivo družbeno podobo kot vzvišene moralitete ali nihilistični odrski pamfleti.“ Peter Rak

Režija: Vito Taufer.

Igrajo: Branko Šturbej, Jurij Zrnec, Marko Mandić, Polona Juh, Maruša Majer, Bojan Emeršič, Timon Šturbej, Zvezdana Mlakar, Matija Rozman, Sabina Kogovšek.

Razbiti vrč, kánonsko delo nemške romantike, je nastalo le nekoliko zatem, ko se je z Linhartovima veseloigrama rodilo naše sodobno gledališče. In tudi pri Razbitem vrču gre za razkrinkavanje nečednih erotičnih namenov moškega, ki ima družbeno moč. Vplivni in ugledni gospodje, ki si proti njihovi volji želijo telesne intimnosti s socialno nižje stoječimi lepimi mladimi dekleti, so bili svetu komedije namreč znani že davno pred škandali, ki so lani zatresli Hollywood.

„Da so vsi igralci prav zasedeni, dobro vodeni, da so izjemno opravili svoje delo, ni fraza. Vito Taufer, eden največjih slovenskih režiserjev, je z Razbitim vrčem oder ljubljanske Drame obogatil s predstavo, ki ji napovedujemo dolgo življenje.“ Dušan Rogelj, Radio Slovenija

Gledališče Park, februar 2020

Tadeusz Słobodzianek: NAŠ RAZRED, Prešernovo gledališče Kranj

drama / Trikrat nagrajena predstava Borštnikovega srečanja 2018

Treba je živet in drugim pustit živet

Režija: Nina Rajić Kranjac.

Igrajo: Darja Reichman, Vesna Pernarčič, Vesna Jevnikar, Miha Rodman, Blaž Setnikar, Peter Musevski, Aljoša Ternovšek, Borut Veselko, Nejc Cijan Garlatti, Benjamin Krnetić, Judita Polak, Ciril Roblek.

Naš razred je ta hip eno izmed najbolj uprizarjanih in odmevnih besedil sodobne evropske dramatike. Zgodba temelji na resničnem dogodku, ki se je zgodil na Poljskem med drugo svetovno vojno, ko so  v majhnem mestu Jedwabne kruto ubili večino judovskih prebivalcev. Dolgo prikrivana resnica o tem dogodku, da so bili morilci dejansko njihovi poljski someščani, in ne nacisti – je prišla na dan šele pred nekaj leti.

Na Borštnikovem srečanju 2018 je predstava prejela: Borštnikovo nagrado za režijo – Nina Rajić Kranjac, Borštnikovo nagrado za igro – celoten igralski kolektiv, Borštnikovo nagrado za glasbo – Branko Rožman.

Gledališče Park, marec 2020

Iztok Mlakar: TUTOŠOMATO, koprodukcija: SNG Nova Gorica in Gledališče Koper

burka s petjem

Režija: Vito Taufer.

Igrajo: Luka Cimprič, Tjaša Hrovat, Patrizia Jurinčič Finžgar, Rok Matek, Iztok Mlakar, Matija Rupel, Urška Taufer, Žiga Udir. Glasba: instrumentalni trio.

Besedilo, ki ga je navdihnila Shakespearova Ukročena trmoglavka, je polno zabavnih, burkaških situacij. Napisano je v sočnem humornem dialektu in z značilnimi Mlakarjevimi songi, številni iz njegovega opusa so ponarodeli. SNG Nova Gorica in Gledališče Koper nadaljujeta niz primorskih uspešnic, Duohtar pod mus!, Sljehrnik in Pašjon so vse z več kot sto ponovitvami osvojile srca ljubiteljev žlahtne komedije in prejele številne nagrade. Premiera predstave bo oktobra 2019. 

Gledališče Park, april 2020

Arthur Miller: LOV NA ČAROVNICE, SNG Drama Maribor

drama

V množici se ­– po Psihologiji množic Gustava le Bona – ne akumulira modrost,ampak neumnost.

Režija: Janusz Kica.

Igrajo: Kristijan Ostanek, Davor Herga, Branko Jordan, Vladimir Vlaškalić, Miloš Battelino, Nejc Ropret, Aleš Valič, Eva Kraš, Mateja Pucko, Ana Urbanc, Liza Marijina, Minca Lorenci, Lea Cok, Eva Stražar, Doroteja Nadrah, Vesna Kuzmić.

Zgodovinski ovoj preganjanja čarovnic v 17. stoletju, v katerega je ameriški dramatik Arthur Miller zavil svetovno dramsko uspešnico Lov na čarovnice (1953), razkriva večno delujoče vladajoče mehanizme, ki z avtoritativnimi manipulacijami dosegajo nagnusna ponižanja in moralna razvrednotenja človeka.

Drama je nastala v času ameriške gonje proti komunistom, ko je moral pred kongresno komisijo za protiameriške dejavnosti pričati tudi Miller.

"Nova mariborska uprizoritev Lova na čarovnice v režiji Janusza Kice je žlahtno klasična v vseh prvinah." Melita Forstnerič Hajnšek, Večer.


PROGRAM ABONMAJA KOMEDIJA 2019/20

Gledališče Park, oktober 2019

Borivoj Radaković: AMATERJI, Mestno gledališče Ptuj

Komedija za odrasle / Predstava ni namenjena mlajšim od 15 let.

Režija: Matjaž Latin.

Igrajo: Vesna Pernarčič, Vojko Belšak, Nenad Nešo Tokalić, Vid Klemenc.

Amater je sinonim za človeka, ki se ljubiteljsko ukvarja z dejavnostjo, za katero ni plačan. Naši »Amaterji« pa se, ravno nasprotno, lotijo filmskega podviga zato, da bi zaslužili. Zaradi finančne in osebne krize protagonista Gogi in Krap skujeta načrt, kako bosta s filmom z eksplicitno vsebino prodrla na trg. K sodelovanju pri projektu XXX povabita »igralca«: obdarjenega znanca, Kukija, in izkušeno damo noči, edino profesionalko, Stelo. Med snemanjem filma za odrasle nastane popolna zmešnjava, ki do obisti razgali vse vpletene ...

Provokativna komedija kaže ljudi z roba življenja – zapostavljene, odrinjene, izkoriščane, vendar v svojih načelih neizprosne, a kljub temu premalo odločne, da bi se v resničnem življenju upali izpostaviti ...

Gledališče Park, november 2019

Rok Vilčnik in Tanja Ribič: TAKO TI JE, MALA, Orangel in SiTi Teater BTC

stendapovski muzikal

Režija: Branko Đurić - Đuro in Tanja Ribič. Igra: Tanja Ribič. Glasbenik: Goran Rukavina.

Prvi slovenski ženski stendapovski muzikal, v katerem boste izvedeli vse o drznih Zasavkah, samovšečnih Balkancih, neuspešnih ljubimcih in o Tanji Ribič. Do solz se boste nasmejali njenim imitacijam in iskreni izpovedi, kako je biti poročen z Bosancem in ob tem ostati resen.

Tanja Ribič je še kot študentka AGRFT debitirala v SNG Drami Maribor v muzikalu Modri angel. Igrala je divo Marlene Detrich in zdaj se, po natanko tridesetih letih uspešne igralske in pevske kariere, ponovno vrača v korzetu in še marsičem drugem.

Gledališče Park, december 2019

Heinrich von Kleist: RAZBITI VRČ,  SNG Drama Ljubljana

veseloigra

„Burka lahko zariše veliko bolj ostro in neprizanesljivo družbeno podobo kot vzvišene moralitete ali nihilistični odrski pamfleti.“ Peter Rak

Režija: Vito Taufer.

Igrajo: Branko Šturbej, Jurij Zrnec, Marko Mandić, Polona Juh, Maruša Majer, Bojan Emeršič, Timon Šturbej, Zvezdana Mlakar, Matija Rozman, Sabina Kogovšek.

Razbiti vrč, kánonsko delo nemške romantike, je nastalo le nekoliko zatem, ko se je z Linhartovima veseloigrama rodilo naše sodobno gledališče. In tudi pri Razbitem vrču gre za razkrinkavanje nečednih erotičnih namenov moškega, ki ima družbeno moč. Vplivni in ugledni gospodje, ki si proti njihovi volji želijo telesne intimnosti s socialno nižje stoječimi lepimi mladimi dekleti, so bili svetu komedije namreč znani že davno pred škandali, ki so lani zatresli Hollywood.

„Da so vsi igralci prav zasedeni, dobro vodeni, da so izjemno opravili svoje delo, ni fraza. Vito Taufer, eden največjih slovenskih režiserjev, je z Razbitim vrčem oder ljubljanske Drame obogatil s predstavo, ki ji napovedujemo dolgo življenje.“ Dušan Rogelj, Radio Slovenija

Gledališče Park, januar 2020

Carlo Goldoni: KRČMARICA MIRANDOLINA, Slovensko stalno gledališče Trst

klasična komedija

Režija: Katja Pegan.

Igrajo: Nikla Petruška Panizon, Vladimir Jurc, Tadej Toš, Franko Korošec, Primož Forte, Maja Blagovič, Lara Komar. Glasbeniki: Aljoša Vuksanovič, Vid Prinčič in Robert Vatovec.

Krčmarica Mirandolina, ta Goldonijeva mojstrovina, neverjetno preseneča s svojo aktualnostjo. Njena prodornost ni zgolj v humorju, ampak v tem, kako z njim kaže ogledalo nam samim danes in tukaj. Pohlep, denar, prevare, laži, kraja in razprodaja vrednot po dolgem in počez so vzporednice, ki sovpadajo s trenutnim stanjem v naši družbi. Zato se Mirandolina ne bori le za svoj vsakdanji kruh, ampak tudi za osnovno človeško dostojanstvo.

Premiera predstave bo oktobra 2019. 

Gledališče Park, marec 2020

Iztok Mlakar: TUTOŠOMATO, koprodukcija: SNG Nova Gorica in Gledališče Koper

burka s petjem

Režija: Vito Taufer.

Igrajo: Luka Cimprič, Tjaša Hrovat, Patrizia Jurinčič Finžgar, Rok Matek, Iztok Mlakar, Matija Rupel, Urška Taufer, Žiga Udir. Glasba: instrumentalni trio.

Besedilo, ki ga je navdihnila Shakespearova Ukročena trmoglavka, je polno zabavnih, burkaških situacij. Napisano je v sočnem humornem dialektu in z značilnimi Mlakarjevimi songi, številni iz njegovega opusa so ponarodeli. SNG Nova Gorica in Gledališče Koper nadaljujeta niz primorskih uspešnic, Duohtar pod mus!, Sljehrnik in Pašjon so vse z več kot sto ponovitvami osvojile srca ljubiteljev žlahtne komedije in prejele številne nagrade. Premiera predstave bo oktobra 2019. 

Gledališče Park, april 2019

ZA O ZADNJI PREDSTAVI SE ŠE DOGOVARJAMO.


Fotogalerija