TRETJI POKAL MURSKE SOBOTE V SKOKIH V VODO

V soboto, 29. junija 2019, je na letnem kopališču v Murski Soboti pod okriljem Zavoda za kulturo, turizem in šport M. Sobota, potekal 3. Pokal Murske Sobote v skokih v vodo ter 2. turnir za kralja in kraljico soboške mivke.  

Najprej so se v čudovitem vremenu za privlačne in praktične nagrade pomerili najbolj pogumni posamezniki in posameznice v tekmovanju na mivki. Za novega kralja soboške mivke so okronali Alojza Kereca, za kraljico pa potrdili lanskoletno zmagovalko, Katjo Saje.

Tekmovanje v skokih v vodo se je že tradicionalno pričelo z brezplačnimi inštrukcijami in vadbo skokov. Ob 17. uri  je šlo zares. Tekmovanje v skokih v vodo v različnih kategorijah, najbolj tehnični, atraktiven in smešen skok, se je odvijalo ob bučni podpori množice gledalcev in navijačev.

V kategoriji najboljši skok v tehničnem smislu je sodelovalo 12 tekmovalcev. Prvo mesto je osvojil Jure Vrbec, drugo mesto je zasedla najmlajša članica tekmovanja Neva Kotorčevič, tretje mesto pa Asja Benčec.

V kategoriji najbolj atraktiven skok je sodelovalo 14 tekmovalcev. Prva tri mesta so osvojili Asja Benčec, Neva Kotorčevič in Jure Vrbec.

Zmagovalec najbolj smešnega skoka pa je bil Saša Fartek, ki je bil hkrati tudi najstarejši prijavljen tekmovalec.

Za prva tri mesta so tekmovalci prejeli medalje, zmagovalci pa tudi pokale.