Vodena vadba na motorik parku

Soboško jezero, Bakovska ulica 41

Vabljeni na vadbo pod strokovnim vodstvom, na kar 35 različnih napravah motorik parka ob Soboškem jezeru.

Glavni namen je demonstracija in učenje pravilne uporabe vadbenih naprav in rekvizitov (postaj v motorik parku) in ljudi seznaniti z osnovami  izvajanja pravilne telesne dejavnosti. V motorik parku bo potekala strokovno vodena vadba po priporočilih za varno in učinkovito vadbo, ki jih predpisujeta Nacionalni inštitut za javno zdravje in  Fakulteta za šport. Poleg tega, da je pravilna uporaba naprav in nadzorovano izvajanje s povratno informacijo najbolj učinkovito, predstavlja nadzorovana vadba tudi manj možnosti za poškodbe. 35 postaj/vadbenih pripomočkov v motorik parku omogoča zelo raznoliko vadbo in razvoj vseh gibalnih sposobnosti vezanih na zdravje in izvedbo: spretnost, ravnotežje, koordinacija, moč in hitrost.

Za optimalni razvoj vsake postaje je potrebno upoštevati določene parametre (pogostost, intenzivnost, količina, princip FITT). Namen je, da nas kineziolog seznani s temi parametri in pridobite znanje za samostojno, varno in učinkovito vadbo.

Strokovno nas bo vodil kineziolog ali fizioterapevt iz Centra za krepitev zdravja (ki je del projekta Nadgradnja in razvoj preventivnih programov in njihovo izvajanje v primarnem zdravstvenem varstvu  in lokalni skupnosti), iz Zdravstvenega doma Murska Sobota.

 

Vsak torek v tednu ob 16:00 do 17:30  in vsako prvo soboto v mesecu od 9:00 do 11:00.

Več informacij: mitja.disic@zd-ms.si ali 031 318 924