POVABILO K VPISU V GLEDALIŠKA ABONMAJA 2019/20 ZA DOSEDANJE ABONENTE

Gledališče Park Murska Sobota

Spoštovani abonentke in abonenti obeh gledaliških abonmajev, vabimo vas, da obnovite svoj abonma OD PONEDELJKA, 20., DO ČETRTKA, 23. MAJA 2019!

Prosimo vas, da nas v navedenih dneh med  11. in 16. uro pokličete po telefonu:

- OBNOVITEV ABONMAJA DRAMA/KOMEDIJA: (02) 521 43 80 (Tjaša Ivanič Hajdinjak)

- OBNOVITEV ABONMAJA KOMEDIJA:                 (02) 521 43 81 (Mojca Vergan)

Dosedanje sedeže lahko obdržite le v tem vpisnem terminu, pozneje to ne bo več mogoče.

CENA ABONMAJA OSTAJA ENAKA KOT LANI: 80 evrov, 72 evrov – upokojenci, dijaki, študenti

Abonma lahko plačate v enkratnem znesku (plačilni nalog, rok plačila: september 2019), v dveh obrokih (plačilna naloga, rok 1. plačila: september 2019, rok 2. plačila: november 2019), ali v treh obrokih (plačilni nalogi, rok 1. plačila: september 2019, rok 2. plačila: november 2019, rok 3. plačila: februar 2020).

Cene vstopnic v prosti prodaji:  18 evr, 16 evr – upokojenci, dijaki, študenti.  

SICER PA VSE OSTAJA TAKO, KOT STE NAVAJENI:

- v obeh abonmajih se bo zvrstilo 6 predstav,

- predstave bodo ob delavnikih enkrat mesečno, načeloma od oktobra 2019 do marca/aprila 2020,

- obveščanje o predstavah bo kot doslej: mesečni Koledar kulturnih prireditev vam bomo pošiljali po običajni ali elektronski pošti.

 

PROGRAM ABONMAJA DRAMA/KOMEDIJA 2019/20

Tudi letos bomo povabili šest žanrsko različnih predstav, s katerimi želimo nagovoriti predvsem tiste obiskovalce, ki jih zanima gledališče v svoji izjemni raznolikosti: gledališče, ki je drzno, kritično, brezkompromisno, divje, lucidno, prodorno, a tudi duhovito, razigrano, z obiljem veselja do življenja. Program še ni dokončen, navajmo predstave, o katerih smo v dogovorih z gledališči najdlje.

M. Brickman, R. Elice, A. Lippa: ADDAMSOVI, Mestno gledališče ljubljansko

Režija: Aco Popovski.

Igrajo: Iva Krajnc Bagola, Uroš Smolej, Viktorija Bencik Emeršič, Jurij Weiss, Jaka Lah, Nataša Tič Ralijan, Filip Samobor, Gašper Jarni, Tanja Dimitrievska, Sara Gorše, Lina Akif, Gaber K. Trseglav/Rok Prašnikar, Barbara Ribnikar/Lena Hribar, Robert Korošec, Matic Lukšič.

Čudaška in srhljiva, vendar tudi nadvse zabavna družina Addams se je prvič pojavila v stripu leta 1938, najbolj pa je zaslovela v dveh filmih z začetka devetdesetih let, v katerih so blesteli Raúl Juliá, Anjelica Huston Christina Ricci in drugi.

Muzikal, ki je bil na Broadwayu krstno uprizorjen 2010,  je doživel več kot sedemsto ponovitev.

„Mizanscensko razgiban, kostumsko dodelan, jezikovno popoln in glasbeno izpiljen muzikal Addamsovi je na tehnično izvedbeni ravni mojstrski obrtniški izdelek. V vsebinskem režijsko-dramaturškem konceptu uprizoritve pa se odpirajo zanimiva problemska vprašanja ...“ Saška Rakef, Radio Slovenija

 

Ivo Svetina: V IMENU MATERE, SNG Drama Ljubljana

Režija: Ivica Buljan.

Igrajo: Marko Mandić, Veronika Drolc, Saša Tabaković, Nina Valič, Klemen Janežič, Pia Zemljič, Aljaž Jovanović, Maša Derganc, Sabina Kogovšek, Nik Škrlec, Saša Pavlin Stošić, Barbara Cerar, Janez Škof, Martin Mlakar, Lana Bučevec, Nika Vidic, Andraž Harauer, Gal Oblak, Žan Brelih, Julija Klavžar, Lara Fortuna, Luka Bokšan.

V »dokumentarni« dramski sagi o (lastni) rodbini Ivo Svetina v velikem zamahu preleti stoletno dobo slovenske družine, družbe in naroda. Obsežna pripoved se pne čez štiri generacije in spremlja usode posameznih članov v kratkih, zgoščenih prizorih, ki zaobjemajo na prelomne dogodke reducirano dogajanje, s katerimi se izrisuje jasen lok družinskih usod v okviru turbulentnih družbenih sprememb 20. stoletja.

„Nasploh je to izjemna celostna uprizoritev, polna igralskih presežkov, natančnih dramaturških in režijskih premislekov, z ritmom, ki ne popusti in cele tri ure drži gledalca v dogajanju.“ Nika Švab, Delo.

Andrej Rozman Roza: BAAL – Po motivih Baala Bertolta Brechta, Slovensko mladinsko gledališče

Režija: Vito Tufer. 

Igrajo: Ivan Godnič, Jure Ivanušič, Uroš Maček, Robert Prebil, Matej Recer, Ivan Rupnik, Dario Varga, Matija Vastl.

Glasbeniki: Vasko Atanasovski, Dejan Lapanja, Marjan Stanić.

Rozmanov Baal (Ivan Godnič) je cinični infantilnež, narcis 21. stoletja, »osvobojen revolucionarnega naboja svojega sto let starejšega predhodnika, ki tava po sodobnem svetu, Rozman pa njegovo tavanje uporabi za to, da bi odkril vrsto anomalij današnje Slovenije, in ne samo Slovenije. Tako se pred nami epizodno nizajo neskrupulozni poslovni ljudje, blazirani konservativni akademiki, psevdoliberalci, fašistoidni domoljubi, dilerji, švercarji z imigranti ...«

„Briljantna igralska izvedba v popolni predaji užitku igranja ustvari uprizoritev, ki buči v elementarni sli po življenju. Vse je le igra, ekstaza odlično odpetega komada, vrhunskega preigravanja vlog ...“  Saška Rakef, Radio Slovenija

 

Ivan Cankar: OB ZORI, Prešernovo gledališče Kranj

Režija: Žiga Divjak.

Igrajo: Vesna Jevnikar, Peter Musevski, Vesna Pernarčič, Blaž Setnikr, Vesna Slapar, Aljoša Ternovšek, Gregor Zorc.

Uprizoritev Ob zori za svojo osnovo jemlje hrepenenje po nečem boljšem, bolj resničnem, bolj niansiranem, bolj smiselnem življenju, ki preveva izbrane Cankarjeve zgodbe.

Vsaka izmed njih vsebuje trenutek, ko se zdi, da je vse mogoče, trenutek, ko jutranja zora obeta nekaj boljšega, neko svetlo prihodnost, trenutek, ko četudi so vkopani v blato, lahko letijo ...

„Tako je predstava Ob zori ne le relevanten odrski premislek kontinuitete izkoriščanj in istočasne človeške občutljivosti, ampak tudi vrhunska sklenitev Cankarjevega leta.“ Rok Bozovičar, Radio Slovenija

 

 

PROGRAM ABONMAJA KOMEDIJA 2019/20

Zvrstilo se bo šest predstav z žanrsko oznako komedija. Program še ni dokončen, navajamo predstave, o katerih smo v dogovorih z gledališči najdlje.

 

M. Brickman, R. Elice, A. Lippa: ADDAMSOVI, Mestno gledališče ljubljansko

Režija: Aco Popovski.

Igrajo: Iva Krajnc Bagola, Uroš Smolej, Viktorija Bencik Emeršič, Jurij Weiss, Jaka Lah, Nataša Tič Ralijan, Filip Samobor, Gašper Jarni, Tanja Dimitrievska, Sara Gorše, Lina Akif, Gaber K. Trseglav/Rok Prašnikar, Barbara Ribnikar/Lena Hribar, Robert Korošec, Matic Lukšič.

Čudaška in srhljiva, vendar tudi nadvse zabavna družina Addams se je prvič pojavila v stripu leta 1938, najbolj pa je zaslovela v dveh filmih z začetka devetdesetih let, v katerih so blesteli Raúl Juliá, Anjelica Huston Christina Ricci in drugi.

Muzikal, ki je bil na Broadwayu krstno uprizorjen 2010,  je doživel več kot sedemsto ponovitev.

„Mizanscensko razgiban, kostumsko dodelan, jezikovno popoln in glasbeno izpiljen muzikal Addamsovi je na tehnično izvedbeni ravni mojstrski obrtniški izdelek. V vsebinskem režijsko-dramaturškem konceptu uprizoritve pa se odpirajo zanimiva problemska  vprašanja ...“ Saška Rakef, Radio Slovenija

 

 

Polona Vetrih: NE POZABITE NA ROŽE, SNG Drama Ljubljana

Režija: Ivana Djilas.

Igrajo: Polona Vetrih.

Polona Vetrih z veliko mero samoironije pripoveduje o temeljih igralskega poklica, ki je čudovit na mnogo načinov, hkrati pa težak. Z veliko mero humorja prehaja od svojih ranih let do upokojitve, s katero nima kaj početi – igralci vendar umirajo na odru, stoje. Ne pozabite na rože je predstava, ki v svoji bionični avtobiografskosti, tako v besedilu koti interpretaciji, kaže, kdo Polona Vetrih je in kako vidi samo sebe, in kar bo gotovo želel videti še marsikateri gledalec.“ Tadeja Krečič, Radio Slovenija

 

Alan Ayckbourn: NORČIJE V SPALNICAH, Gledališče Koper

Režija: Katja Pegan.

Igrajo: Aleš Valič, Mojca Partljič, Igor Štamulak, Anja Drnovšek, Luka Cimprič,

Maša Grošelj, Blaž Popovski/Matic Valič, Tjaša Hrovat.

Štirje pari, tri sobe, ena noč. To so koordinate, znotraj katerih teče komedija o ljubezni, pravzaprav o upih in strahovih ter usodnih utvarah, povezanih z njo. Ayckbourn gledalcu spalnico pokaže kot intimno srečevališče moškega in ženske, še bolj pa kot ring, v katerem se spopadeta, naj bosta zelenca v zakonski zvezi ali veterana, ki sta prestala že marsikateri vihar.

„Režija Katje Pegan vodi ob številnih humornih insertih in ob zarisu temeljnega sporočila komedije tudi v jasno opredeljen odgovor, da je potrebno odnos vseskozi napajati, sicer vodi v konvencijo, to je v zatohlost.“ Marij Čuk, Primorski dnevnik

Petr Zelenka: ODHODI VLAKOV, Mestno gledališče ljubljansko

Režija: Primož Ekart.

Igrata: Mojca Funkl, Primož Pirnat.

Zakonca Jo in Stephen sta na večerjo povabila dva para. Prihaja dolgoletna prijateljica, ki se je pred kratkim razšla z možem in bo s seboj pripeljala novega partnerja. Stvar se zaplete, ker je pozabljivi in raztreseni Stephen po pomoti povabil tudi njenega bivšega moža … Jo in Stephen si obupno prizadevata rešiti zagato in preprečiti neljubo snidenje, čemur sledi kup komičnih zapletov in zmešnjav.

„Zanimivi in funkcionalni scena in kostumi Vasilije Fišer so omogočili tako živahno burkaško vrvenje ko tudi manj lahkoten obrat v zasebnost. Režiser je igro dovolj duhovito in premišljeno s smiselnimi pospeški in zastoji vodil od najpreprostejše situacijske komike do skoraj resnobne otožnosti. Seveda pa je bilo to mogoče samo z igralcema velike ustvarjalne moči, kameleonskih zmožnosti preobrazbe in izredne kondicije.“ Staška Grahek, Radio Slovenija