ZA ABONMA DRAMA/KOMEDIJA IN IZVEN

Maja Haderlap: ANGEL POZABE, SNG DRAMA Ljubljana

Gledališče Park Murska Sobota

Šesta, zadnja predstava Abonmaja drama/komedija 2018/19. 

Režija: Igor Pison.

Igrajo: Barbara Cerar – Ona, Saša Pavček – Babica,  Janez Škof  – Oče, Saša Pavček – Mama.

Roman Angel pozabe (2011) pesnice in dramaturginje Maje Haderlap sledi življenju več generacij avtoričine družine na avstrijskem Koroškem in tako iz njenega spomina vznikajo otroške podobe idiličnega življenja v Železni Kapli. Vendar se te prepletajo s trpkimi babičinimi zgodbami o življenju v vojni, v koncentracijskih taboriščih in prek očeta o partizanskem gibanju na Koroškem.

Izjemen pomen in vrednost Angela pozabe potrjujejo številne nagrade in priznanja, pa tudi ponatisi romana.

Predstava, ki je mojstrsko prelitje izvirnika,  je sodelovala na več festivalih, na 45. festivalu Borštnikovo srečanje pa sta Barbara Cerar in Janez Škof prejela Borštnikovo nagrado za igro.

„Ko se predstava Angel pozabe v režiji in priredbi Igorja Pisona sklene v svoji mehkobni spravi, gledalec pod vplivom prvovrstne gledališke izkušnje le stežka razbere, od česa je pravzaprav najbolj »zadet«. Je to zaradi natančno zamišljene priredbe romana; zaradi na videz pridušene in nazorsko nepristranske režije, ki je razlog, da se zgodba izriše v vsej svoji čutni in politični pretresljivosti?

Je to zaradi sunkov biografske resničnosti, ki prek fikcije znova vzniknejo kot živo verjetne podobe? Nedvomno zaradi  vsega naštetega, a kronanje dogodka je pripisano izvrstni igralski zasedbi, ki v sebi nosi nalezljivo žarišče popolnega užitka v igranju ...“ Zala Dobovšek, Delo

PREDSTAVA TRAJA 100 MINUT, BREZ ODMORA.

Cena vstopnice za izven: 18 evr, 16 evr – dijaki, študenti, upokojenci

 

Fotogalerija