Pregled dogodkov v Mestni občini Murska Sobota

Doživite Mursko Soboto!

Mestna občina Murska Sobota

Ekipa skupaj z Mestno občino Murska Sobota in ostalimi javnimi zavodi skrbi za utrip mesta s festivali, dogodki, sejmi, itd. in teh ne bo manjkalo tudi v letu 2019!

Skoraj vsak dan je dvorana Gledališča Park polna, saj gostimo vse leto več sto predstav, koncertov, potopisov, predavanj, itd.

Že vsi pa nestrpno čakamo vse večje FESTIVALE na prostem: Sladko Prekmurje, Sočna vilica, Soboški dnevi, Soboško poletje, Skrito dvorišče, Bogračijada, Fronta, Festival prekmurske šunke in prekmurske gibanice, festival bujte repe, Ples-noč čarovnic…

Že v začetku marca bomo pustno rajali na ploščadi pred murskosoboškim gradom, v aprilu bomo nabirali čemaž ob reki Muri in ustvarjali na delavnici na prostem, tudi na kresovanje ne bomo pozabili in družinski piknik v parku. Nedelje v letu bomo polepšali s kolesarjenjem. V toplejših mesecih bomo s strokovnim vodstvom spoznavali Mursko Soboto, sprehodili se bomo ob glasbi in se udeležili raznih tekmovanj: tekov, skoka v vodo, kajak in kanu tekmovanja, judo, itd.

V jesenskem času bodo mesto napolnili Martinovanje, Trezino in Mikloševo senje, in kaj kmalu bo zopet konec leta, ko bomo mesto odeli v praznične lučke in zopet preživeli čudovit praznični čas.

Sledite nam na spletni strani ali na naši Facebook strani Zavoda za kulturo, turizem in šport Murska Sobota, kjer vas bomo pravočasno, sproti obveščali o vseh dogodkih v letu 2019.