ZA GLASBENI ABONMA IN IZVEN

Marko HATLAK & FUNtango s posebnim gostom Iztokom MLAKARJEM

Gledališče Park Murska Sobota

Drugi koncert Glasbenega abonmaja 2018/19.

Zasedba: Marko Hatlak – harmonika, glas, Dejan Gregorič – violina, Jan Sever – klavir, Andrej Pekarovič ­– kitara, Jošt Lampret – kontrabas, Iztok Mlakar ­– glas.

Marko Hatlak je skupino zasnoval leta 2004 po vzoru zasedbe Astorja Piazzolle. Leta 2008 so posneli prvi album History, ki je posvečen temu argentinskemu umetniku. Kasneje se je repertoar iz tanga nueva razširil na svojstvene priredbe klasike ter na avtorske skladbe Marka Hatlaka. Pionirji izvajanja glasbe tango v slovenskem prostoru Marko Hatlak & FUNtango z ognjevito in sentimentalno interpretacijo ustvarjajo svojo razpoznavnost. V letu 2017 so na Kraljevem konservatoriju za glasbo v Kopenhagnu posneli novo ploščo z naslovom Present.

V letu 2016 sta Iztok Mlakar in Marko Hatlak prvič skupaj stopila na oder in z izbranimi skladbami iz Mlakarjevega repertoarja, podprtimi z bogato spremljavo zasedbe Marko Hatlak & FUNtango, navdušila nabito polno dvorano Mlakarjevega domačega gledališča.

Kritiki so koncert opisali kot „pašo za ušesa in dušo tako poznavalcev kot ljubiteljev tovrstne glasbe“, v dnevniku Delo pa: „Pa smo ju dočakali! Goriškega trubadurja Iztoka Mlakarja in virtuoza na harmoniki Marka Hatlaka skupaj na odru ...“

Zasedba Marko Hatlak & FUNtango je bila v reviji Elle označena za skupino, ki ti ponudi katarzično koncertno doživetje in te hočeš nočeš izstreli v drugo dimenzijo.  

Cena vstopnice za izven: 15 evr – v predprodaji, 20 evr – na dan koncerta