53. Spominskega teka se je udeležilo čez 200 tekačev

Zavod za kulturo turizem in šport Murska Sobota je  v sredo, 17. oktobra tradicionalno organiziral že 53. Spominski tek Mestne občine Murska Sobota. V vseh kategorijah se je letošnjega 53. Spominskega teka udeležilo čez 200 tekačev.

Tekači so se 15.30 uri zbrali na grajski ploščadi v Murski Soboti. Kategorije deklic in dečkov osnovnih šol ter dijakinj in dijakov srednjih šol so tekli štafete v ekipah s po tremi tekmovalci. Dolžina kroga v Trubarjevem drevoredu za prvo triado je merila 300 metrov, vse ostale pa je čakal štafetni krog v dolžini 400 metrov.

Članice in člani (občanke in občani) so se medtem podali na 3 oz. 4 kilometrsko progo, ki jih je vodila po mestnem parku v Murski Soboti.

Prve tri uvrščene ekipe v štafetnem teku so ob medaljah prejele tudi praktično nagrado, prav tako prvi trije uvrščeni člani in članice.

V kategoriji osnovnošolskih deklic od 1. do 3. razreda je bila najboljša 1. ekipa OŠ III M. Sobota, ki je slavila pred ekipo OŠ Franceta Prešerna Črenšovci in ekipo OŠ II Murska Sobota. Med dečki prve triade je bila najboljša 1. ekipa OŠ Puconci, ki je bila hitrejša od ekipe OŠ III Murska Sobota in ekipe OŠ Prežihovega Voranca Bistrica.

V kategoriji osnovnošolskih deklic od 4. do 6. razreda so bila najhitrejša dekleta OŠ Beltinci. Drugo mesto je pripadlo OŠ Puconci, tretje mesto pa 1. ekipi OŠ III Murska Sobota. V isti kategoriji so pri dečkih slavili učenci OŠ I, ki so bili hitrejši od 1. ekipe OŠ Puconci in ekipe OŠ Beltinci.

V kategoriji, ki so jo sestavljali učenci od 7 do 9. razreda, so v dekliški konkurenci prvo in tretje mesto osvojile učenke OŠ Franceta Prešerna Črenšovci. Na drugo mesto se je uvrstila ekipa OŠ Beltinci. Med dečki so slavili člani ekipe OŠ Bogojina. Drugo in tretje mesto pa sta osvojili ekipi OŠ I M. Sobota in OŠ Prežihovega Voranca Bistrica.


V kategoriji dijakinj so prvo mesto osvojile dijakinje Srednje šole za gostinstvo in turizem Radenci. V moški konkurenci je prvo mesto osvojila  ekipa Gimnazije Murska Sobota drugo in tretje mesto pa 1. in 2. ekipa Srednje šole za gostinstvo in turizem Radenci.

Ob koncu prireditve so nastopili še člani in članice. V ženski konkurenci je na tri kilometre dolgi progi prvo in tretje mesto pripadlo članicama AK Panvita. Prvo mesto je osvojila Urška Martinec pred Andrejo Gorčan. Tretje mesto je pripadlo Žalik Tjaši. Med člani pa je na štiri kilometre dolgi progi prvo mesto osvojil Matej Fras ŠFD Maratonec, ki se je tako uvrstil pred Dejanom Preindelom Prevozi bolnikov Bratonci ter Tomažem Srako. Organizator 53. Spominskega teka je poskrbel da udeležencem ni bilo potrebno plačati startnine.

 

Fotogalerija