SOBOŠKO POLETJE

Trg kulture, Murska Sobota

ARITMIJA FEAT. SABIHA KHAN IN VINAYAK NETKE, Slovenija, Indija
Zasedba: Tilen Stepišnik – kitara; Šemsudin Dino Džopa – kitara; Sabiha Khan – glas; Vinayak Netke – table; Vasilij Centrih – violin; Žiga Šercer – tolkala. 
Skupino Aritmija sestavljata kitarista Tilen Stepišnik in Šemsudin Dino Džopa. V petnajstih letih delovanja v duetu pa tudi v razširjeni zasedbi s tolkalistom Žigo Šercerjem in violinistom Vasilijem Centrihom ter drugimi glasbeniki je Aritmija izvedla več kot 500 nastopov v Sloveniji in tujini ter izdala 3 zgoščenke. Njihovo glasbo najbolje opisuje oznaka »world music« in gre za mešanico predvsem balkanske ljudske glasbe, flamenka, rocka in džeza. 
Poleti 2016 je skupina Aritmija k sodelovanju povabila indijska glasbenika, pevko, ki je več kot dvajset let posvetila izpopolnjevanju tehnik indijskega klasičnega in tradicionalnega petja, Sabiho Khan, in tolkalista, virtuoza na indijskem tolkalu tabla, Vinayaka Netkeja. Z virtuoznostjo in udarnostjo ter svojimi skladbami sta nadgradila Aritmijin “world-music” zvok.
Glasbeni projekt Aritmija feat. Sabiha Khan in Vinayak Netke črpa navdih iz različnih glasbenih slogov, večinoma avtorske skladbe z magičnim pridihom, pritajeno subtilnostjo in silovito energijo pa se v vsej svoji luči pokažejo v energičnem in pristnem nastopu v živo.

Fotogalerija