SOBOŠKO POLETJE

Grajsko dvorišče, v primeru slabega vremena bo koncert v Gledališču Park

MLADINSKI ORKESTER HAUTE BRETAGNE (OJBH), Francija
Mladinski Orkester Haute Bretagne (OJBH) The Orchestre des Jeunes de Haute Bretagne je bil ustanovljen leta 1985 na pobudo staršev in konservatorija za glasbo v Rennesu (Conservatoire National de Region de Rennes).

Na začetku je bil to ansambel kitar in simfonični orkester, ki danes združuje 70 glasbenikov in ima svoja vrata široko odprta za mlade študente glasbe, ki prihajajo tudi iz sosednjih šol in krajev. Spoštovanje, prijateljstvo, navdušenost in radovednost so lastnosti in vrednote, ki jih mladi glasbeniki s svojim znanjem in talentom z veliko vnemo vnašajo v skupno muziciranje. Stalno delo med koncertno sezono in širok repertoar, ki zajema dela klasične, džezovske in filmske glasbe, ansambel vsako leto nagradi s poletno turnejo v različne dela sveta. 
Pod vodstvom dirigenta in umetniškega vodje Didierja Roussela si je orkester ustvaril ugled, ki temelji na kakovostnem in strokovnem delu, kar potrjuje s številnimi uspešnimi koncerti doma, po Evropi in svetu (ZDA, Japonska, Južna Koreja in Kitajska).
Ob dežju bo koncert v Gledališču Park.

Fotogalerija