ZA ABONMA KOMEDIJA IN IZVEN

PRESTAVLJENO - Iztok Mlakar: TUTOŠOMATO, koprodukcija: SNG Nova Gorica in Gledališče Koper

Gledališče Park Murska Sobota

Spoštovane obiskovalke in obiskovalci dogodkov v Gledališču Park,

 

10. marca je začela veljati Odredba o prepovedi zbiranja na javnih prireditvah v javnih prostorih zaprtega tipa v Republiki Sloveniji,  kjer se zbira več kot 100 ljudi, dokler ne preneha nevarnost širjenja nalezljive bolezni SARS-CoV-2 (COVID-19).

 

Zato smo prisiljeni  prestaviti vse dogodke, napovedane do 25. marca. O nadomestnih terminih  vas bomo obvestili naknadno.  Prosimo vas, da spremljate našo spletno in FB stran.

 

Dokončno odpovedan je le koncert Mediteranski večer z EROSI IN MANCO ŠPIK. Vsem, ki ste kupili vstopnice pri blagajni Gledališča Park, bomo vrnili denar.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Šesta predstava Abonmaja komedija 2019/20. 

Režija: Vito Taufer.

Igrajo: Luka Cimprič, Tjaša Hrovat, Patrizia Jurinčič Finžgar, Rok Matek, Iztok Mlakar, Matija Rupel, Urška Taufer, Žiga Udir. Glasba: Instrumentalni trio.

Avtor besedil in songov Iztok Mlakar, navdihnjen s Shakespearjevo Ukročeno trmoglavko, novo v nizu uspešnih koprsko-novogoriških koprodukcij, ... ne išče cenenega humorja, zanimajo ga predvsem skriti vzgibi človekovega nespametnega ravnanja, in to raziskuje ob sočnih didaskalijah, dialogih in položajih, ki vzbujajo smeh. Nadgradnja tega na videz naivnega izpostavljanja je moralno vprašanje, kam se je izgubila etičnost sodobne družbe. Mlakar nas s prefinjeno in preprosto besedo, oblečeno v svojevrsten primorski narečni kolorit, uvaja v razmišljanje o usodnejših temah, ki so pravo nasprotje lahkotnosti ...

Dogaja pa se to, da bi se pohlepni mafijec Baptista Minola rad znebil predvsem svoje starejše, feministično naravnane hčerke Katarine, ki s svojimi idejami ruši hišni red. Če bi se Katarina omožila, bi  dovolil tudi preostalima hčerkama, Bianci in Chiari, pobližnje srečanje z moškim. Bianca je lepotica, ki se ji izteka biološka ura, Chiara pa bi rada spravila očeta s tega sveta in se polastila njegovega premoženja. Na tej iztočnici se začenja igra travestij, nesporazumov, infiltracij, strasti in čudnih reči ... Marij Čuk, Primorske novice

Cena vstopnice za izven: 18 evrov, 16 evrov – dijaki, študenti, upokojenci

Fotogalerija