Za glasbeni abonma in izven

Marko Hatlak & Kapobanda in Vlatko Stefanovski

Gledališče Park Murska Sobota

Marko Hatlak & Kapobanda in VLATKO STEFANOVSKI

Zasedba: Vlatko Stefanovski – kitara,  Kapobanda: Marko Hatlak – harmonika, glas, Goran Bojčevski – klarinet, Miha Meglič – kitara, Rok Hozjan – kontrabas.


Vlatko Stefanovski, ki velja za enega največjih svetovnih kitaristov, je znan po posebni tehniki igranja kitare. Osnoval je legendarno zasedbo Leb i sol, nadaljeval s solistično kariero in nazadnje triom. Ustvarja tudi glasbo za film, gledališče in balet ter sodeluje s številnimi vrhunskimi umetniki, glasbeniki in kitaristi po vsem svetu, med njimi tudi s tako velikimi, kot so Allan Holdsworth in John McLaughlin, Manu Katche, Pino Paladino, Toni Levin ...

Skupino Kapobanda je konec leta 2013 ustanovil Marko Hatlak skupaj z Goranom, Miho in Rokom. Večinoma prekaljeni v Terrafolku in tudi uveljavljeni solisti ti štirje glasbeniki na odru ustvarijo najboljše, kar premorejo balkanski temperament, ciganske, irske ljudske pesmi ter klasika. Sveža zasedba Kapobanda si z vrhunskim ustvarjalnim zagonom dovoljuje spajanja različnih glasbenih področij in na humoren način poslušalcu ponudi nepozabno glasbeno doživetje.

cena vstopnice: 15 evr   v predprodaji , 20  – na dan koncerta