LUTKOVNI ABONMA 2017/2018

DOSEDANJI ABONENTI lahko potrdite abonma od 18. do 20. septembra 2017 med 14. in 17. uro. Dovolj je, da pokličete blagajno Gledališča Park, telefon (02) 521 4381.
NOVE ABONENTE vabimo k blagajni Gledališča Park od 25. do 28. septembra 2017 med 14. in 17. uro, da si bodo izbrali stalne sedeže za celo sezono.
V Lutkovni abonma bo vključenih 6 odličnih predstav različnih slovenskih gledališč, primernih za otroke od 3. do 8. leta. Zvrstile se bodo enkrat mesečno (načeloma ob ponedeljkih) od oktobra 2017 do marca/aprila 2018. Vse predstave bodo v Gledališču Park.


PROGRAM LUTKOVNEGA ABONMAJA 2017/18

Gledališče Park, oktober 2017
Niko Grafenauer: PEDENJPED, Lutkovno gledališče Maribor 

Režija: Ajda Valcl. Igrajo: Metka Jurc, Maksimiljan Dajčman, Barbara Jamšek.

Na stežaj se odpro vrata Pedenjhišice in smuknemo v čarobno domovanje Pedenjpeda, v pravo otroško Pedenjcarstvo, kjer deček umno vlada in odrašča v moža. Kot v Grafenauerjevih pesmih se oblači, češe, obuva, smrka, sladka, zaliva rože in riše portrete, vozi vlakec in gre spat. Znane pesmice oživijo na prav poseben način in zrastejo v slikovito lutkovno predstavo. Gre za obnovljeno uspešnico Lutkovnega gledališča Maribor iz leta 2008.

Gledališče Park, november 2017
Toon Tellegen: JUTRI JE BILA ZABAVA, Lutkovno gledališče Ljubljana
Režija: Martina Maurič Lazar. Igrajo: Martina Maurič Lazar, Maja Kunšič, Gašper Malnar, Katja Povše, Lovro Finžgar.     

Zima, sicer krasen letni čas za kepanje, sankanje in snežake, traja že predolgo. Veverici kopni zaloga žira, ki ga je nabrala jeseni, in čas je, da pride pomlad. Veverica se odloči, da jo bo na vsak način pripeljala, pri tem pa ji z različnimi duhoviti domislicami pomagajo prijatelji jež, mravlja, slon in sova. Tellegenove živalske zgodbe so humorne, včasih absurdne, filozofske in čarobne. Vse živali so enako velike, ker so vse enako pomembne, in vedno imajo veliko vprašanj, s katerimi raziskujejo svet in svoje življenje v njem.

Gledališče Park, december 2017
Ida Mlakar, Maja Borin: KAKO STA GUSTI IN BIBI SIPALA SREČO, SNG Drama Maribor
Režija: Miha Golob. Igrata: Mojca Simonič in Viktor Meglič.

Zgodba o dveh pujskih, ki v prazničnih božično-novoletnih dneh prinašata srečo, bo najmlajšim gledalcem skozi duhovite, iskrive in nagajive dialoge, postavljene v tankočutno zgodbo dveh prijateljev, pričarala magijo prazničnega razpoloženja. Bibi, kot pametna, točna, pridna, delovna, materinska, a malce priganjalska in diktatorska pujsika, in Gusti, kot lenoben, otročji, a prisrčen "epikurejec", bosta tvorila dinamično dvojico, ki kljub diametralno nasprotnim karakterjem na koncu najde skupno veselje.


Gledališče Park, januar 2018
Fran Levstik: KDO JE NAPRAVIL VIDKU SRAJČICO, Lutkovno gledališče Ljubljana
Režija: Eka Vogelnik. Igrata: Maja Kunšič, Iztok Lužar/Matevž Müller.

Tankočutna predstava, nastala po pravljici Frana Levstika, oživlja eno najlepših dragotin iz domačega literarnega sporočila. Neko poletje si Videk strga svojo edino oblekico. Ker so doma revni, je to velik problem. Žalosten je in na pol nagec. Bo Videk ob pomoči ovčke, grma, pajka, raka in ptička končno dobil svojo novo srajčko?


Gledališče Park, februar 2018
Jera Ivanc po motivih bratov Grimm, Zavod Bufeto: RDEČA KAPICA, Lutkovno gledališče Maribor
Režija: Yulia Roschina. Igrajo: Elena Volpi, Nataša Sultanov, Ravil Sultanov.
Kadar mama hčerki naroči, naj ne zahaja s poti in ne govori brezskrbno s tujci, jo mora hčerka ubogati. Če je ne uboga in se, denimo, zaplete v klepet s kosmatim tujcem, potem pa – še huje! – uboga njegov nasvet in jo mahne po drugi poti, se zgodi strašna tragedija – hudobni volk požre deklico in njeno babico. Zato morajo deklice vedno ubogati svoje mame. Pa bodo sploh kdaj odrasle, če bodo vedno samo ubogale? Bi lahko kdaj naredile kaj tudi po svoje? Tako, da bi hkrati ubogale in ne ubogale?
Premiera predstave bo novembra letos.


Gledališče Park, marec 2018
Svetlana Makarovič: VEVERIČEK POSEBNE SORTE, Plesni teater Ljubljana
Režija: Ivana Djilas. Plešejo in igrajo: Blaž Celarec, Joseph Nzobandora - Jose, Maša Kagao Knez in Vito Weis.


Za mamo veverico in njene male veveričke ni pomembnejšega od skakanja z veje na vejo, tekanja in lovljenja. Vse dokler se ne rodi poseben veveriček. Veveriček, ki ga tačke ne ubogajo. Ker ne more skakati tako kot vsi drugi, je sprva izključen, a prav on bo spremenil gozd, naučil se bo šteti lešnike, napovedovati vreme po oblakih, peti in celo pripovedovati pravljice. In tako bo dobil svoje prav posebno mesto. To je plesna predstava o lepoti, ki se rodi iz omejenosti, o zmožnosti, da smo ustvarjalni, četudi smo omejeni.


CENA ABONMAJA: 22 evr
CENA VSTOPNICE ZA IZVEN: 5 evr