koncert

Kalliope - Alja Petric in Tina Čeh

Grajska dvorana

Glasba dua Kalliope je melodično prelivanje različnih zvrsti, ki se na subtilen način poskuša dotakniti poslušalca. Glasbenici med sabo vodita dialog preko improvizacije in določenih glasbenih struktur. Kombinacija petja, klasičnih in prvinskih inštrumentov pričara posebno vzdušje, prežeto s pozitivnostjo in svetlim pogledom na svet.

Alja Petric (vokal, kitara, flavte, kalimba, himalajske posodice):

“Z glasbo sem se začela intenzivno srečevati in povezovati že v zgodnjem otroštvu. Skozi različna izobraževanja in lastna nadgrajevanja sem spoznavala različne veje glasbenih standardov, kot so klasika, jazz in etno glasba, ter se izpopolnjevala v petju in igranju raznovrstnih prvinskih in klasičnih instrumentov. V zadnjem obdobju sem začela s poslušanjem svoje notranje glasbe še globlje odkrivati sebe, predvsem pa svoj čudovit dar, s katerim sem prišla na svet in ga zdaj preko spontanih melodičnih vibracij, ki se zgodijo v nekem čarobnem trenutku, delim naprej.”

Tina Čeh (violina, viola, vokal, perkusivni instrumenti):

“Glasba je moj način življenja že od osmega leta, ko sem prvič stopila v glasbeno šolo. Večino časa sem posvetila študiju klasične violine, vendar so me pozneje pritegnile tudi druge zvrsti. S pomočjo glasbe imam priložnost spoznavati različne države in kulture ter s tem čast srečevati posebne ljudi, ki me vedno znova navdihujejo z vero v svoje poslanstvo. Moje poslanstvo je s pomočjo glasbe podariti trenutek za meditacijo, inspiracijo in moč, da bi se vsak dan trudili za lepši in boljši jutri.”

 

cena vstopnice: v predprodaji: 5 EUR, na dan koncerta 8 EUR

Fotogalerija