ZA ABONMA KOMEDIJA IN IZVEN

Heinrich von Kleist: RAZBITI VRČ, SNG Drama Ljubljana

Gledališče Park Murska Sobota

Tretja predstava Abonmaja komedija 2019/20.

Režija: Vito Taufer.

Igrajo: Branko Šturbej, Jurij Zrnec, Marko Mandić, Polona Juh, Maruša Majer, Bojan Emeršič, Timon Šturbej, Zvezdana Mlakar, Matija Rozman, Sabina Kogovšek.

Večplastna komedija Razbiti vrč (krstno uprizorjena leta1808, objavljena 1811) je ena najznamenitejših iger Heinricha von Kleista in obenem kánonsko delo nemške romantike.

Kleistov Razbiti vrč je nastal le nekoliko zatem, ko se je z Linhartovima veseloigrama rodilo naše sodobno gledališče. In tudi pri Razbitem vrču gre za razkrinkavanje nečednih erotičnih namenov moškega, ki ima družbeno moč. Vplivni in ugledni gospodje, ki si želijo telesne intimnosti s socialno nižje stoječimi lepimi mladimi dekleti proti njihovi volji, so bili svetu komedije namreč znani že davno pred škandali, ki so lani zatresli Hollywood.

„Da so vsi igralci prav zasedeni, dobro vodeni, da so izjemno opravili svoje delo, ni fraza. Vito Taufer, eden največjih slovenskih režiserjev, je z Razbitim vrčem oder ljubljanske Drame obogatil s predstavo, ki ji napovedujemo dolgo življenje.“ Dušan Rogelj, Radio Slovenija. 

PREDSTAVA TRAJA 90 MINUT,  BREZ ODMORA

Cena vstopnice za izven: 18 evr, 16 evr – dijaki, študenti, upokojenci.