GLASBENI ABONMA 2017/2018

DOSEDANJI ABONENTI lahko potrdite abonma od 11. do 14. septembra 2017 med 14. in 17. uro. Dovolj je, da pokličete blagajno Gledališča Park, telefon (02) 521 4381.
NOVE ABONENTE vabimo k blagajni Gledališča Park od ponedeljka, 25., do četrtka, 28. septembra 2017, med 14. in 17. uro, da si bodo izbrali stalne sedeže za celo sezono.

PROGRAM GLASBENEGA ABONMAJA 2017/18


Abonma vsebuje pet žanrsko zelo raznolikih glasbenih dogodkov, ki so jim skupni odlični, doma in v tujini uveljavljeni avtorji in izvajalci

.
Gledališče Park, oktober 2017 ali marec 2018
večer šansonov Mačje oči
SVETLANA MAKAROVIČ Z GOSTI
Zasedba instrumentalne spremljave: Joži Šalej – klavir, Jelena Ždrale – violina, Blaž Celarec ­– tolkala, Nino de Gleria – kontrabas.

Večer šansonov Mačje oči, ki ga s posebnimi gosti vedno znova pričara Svetlana Makarovič, kot je še ne poznate, je nepozabno doživetje. Slišali boste 17 vedrih in bodikastih Svetlaninih pesmi, ki hudomušno zajemajo iz arhetipov slovenskega naroda, in to tako zelo pristno, da bi brez očitnih ostí in zaradi poskočniških rim in ritma človek pomislil, da gre za ljudske pesmi.
Svetlana nekaj šansonov zapoje sama, druge pa prevzamejo njeni gostje: igralki Janja Majzelj in Martina Mavrič, pravljičarka Anja Štefan, vrhunski pianist Joži Šalej, ženska s čarobnim vokalom Višnja Fičor, slavna sestra Marlena, igralca Ivan Rupnik in Miha Bezeljak, in Svetlanina "hčerka" , glasbenik in imitator Tilen Artač.
Koncert v celoti povezuje Svetlana Makarovič


Gledališče Park, november 2017
muzikal
VESNA
Ustvarjalci: avtor glasbe – Matjaž Vlašič, režiser – Vojko Anzeljc, libretist – Janez Usenik, koreograf – Miha Krušič in producent – Gorazd Slak.
Zasedba: Vesna – Flora Ema Lotrič/Saša Lešnjek, Samo – Robert Korošec/Dominik Vodopivec, Sandi – Klemen Bunderla/Boštjan Korošec, Krištof – Srđjan Milovanović/Matevž Derenda, Kosinus – Marjan Bunič/Igor Ribič, Teta Ana – Nuša Derenda/ /NuškaDrašček, Mama – Alenka Kozolc Gregurić/Nuška Drašček ...
Glasbeniki: Boštjan Grabnar, Miha Gorše, Maj Vlašič, Marko Hrvatin, Anže Langus, Jure Rozman, Goran Moskovski.

Na pomlad, ko sončni žarki postanejo nagajivi, ko se narava odene v zapeljive barve in zadiši po ljubezni, morajo maturanti vtakniti nos med knjižne platnice, se guliti za veliki preskus znanja in zrelosti ...
A trije junaki, Samo, Krištof in Sandi, so prepričani, da do uspeha vodi lažja pot. Umislijo si bližnjico, po kateri jih bo popeljala Hiperbola, hčerka strogega profesorja matematike Kosinusa. Osvojiti Hiperbolino srce in si pridobiti pole za veliki preskus se glasi formula, ki jo sestavijo. A kaj, ko brihtne glave vanjo vstavijo napačno neznanko. Dekle, ki se pojavi na zmenku, namreč ni tista, za katero so mislili, da je profesorjeva hči. In to, kar sledi tej sladki zmoti, je nit, iz katere se je stkala zgodba prve slovenske filmske romantične komedije, po kateri je prirejen muzikal Vesna.

Premiera novega in izvirnega slovenskega muzikala Vesna je dočakala sklepne stoječe aplavze in ovacije.

Gledališče Park, januar 2018
koncert klasične in jazz glasbe
LETNI ČASI - umetniški vodja in dirigent MATE BEKAVAC
Nastopajo: Abonmajski orkester Kulturnega doma Franca Bernika Domžale, Mate Bekavec, Nina Strnad, Nuška Drašček.

Letni časi so zelo priljubljen navdih v svetu umetnosti, seveda tudi glasbe. Vsak prinaša posebno prepoznavno razpoloženje, barve, ritem, vonjave, občutja, svetlobo, običaje, njihovo menjavanje pa nas vedno znova spominja na spremenljivost vsega, tudi človeškega življenja. Ob rojstvu se začenja s pomladjo in raste v vroče poletje, se dopolnjuje z rodovitno jesenjo in končuje v zimi. A vedno znova je tu pomlad ...
Vivaldijevi letni casi iz obdobja baroka so prav gotovo najbolj prepoznavna oda letnim časom, a na tokratnem koncertu nekoliko drugace v nenavadni druzbi, s pridihom sodobnosti (pssst... presenečenje!:)
Zima torej v Benetkah, pomlad v Buenos Airesu, Astorja Piazzole, jesenski spev oktobru Čajkovskega ... pa še kaj se bo našlo. Vsemu temu pa bodo družbo delali letni časi v jazzovskih standardih, kar nekaj jih je – Autumn Leaves, September Song, April in Paris, Estate, pa kak božični se bo tudi še našel ...

Gledališče Park, februar 2018
glasbena fuzija svobodnega pristopa
BOŠTJAN GOMBAČ z BIG BANDOM RTV Slovenija, dirigent: Lojze Krajnčan

Najboljši slovenski multiinštrumentalist Boštjan Gombač bo svoje s humorjem začinjene ideje z Big Bandom RTV Slovenija zlil v magičen glasbeni večer. Program koncerta je avtorsko delo dirigenta in skladatelja Lojzeta Krajnčana in Boštjana Gombača.
Vsestranski glasbenik in multiinštrumentalist Boštjan Gombač, lanskoletni dobitnik nagrade prešernovega sklada, je znan po tem, da kar dobi v roke spremeni v glasbeni inštrument in iz njega izvabi čudežne zvoke. Je tudi skladatelj glasbe za gledališče, film in televizijo, tuje pa mu niso niti odrske deske. Je mojster pihal, kot so klarinet, kositrne piščali in okarine, igra na pojočo žago, bodhran in theremin ter kopico drugih nenavadnih inštrumentov in zvočil, ki jih le redko zasledimo na domačih koncertnih odrih.

Gledališče Park, marec 2018 ali oktober 2017
akustični koncert TIHO
DAN D
Zasedba: Tomislav Jovanovič – Tokac (glas, kitara), Dušan Obradinovič – Obra (bobni), Marko Turk – Tučo (kitara), Nikola Sekulovič (bas kitara), Boštjan Grubar (klaviature).

Novomeški Dan D ima več obrazov in vsi so pravi. Lahko je ena najprepoznavnejših slovenskih rokovskih skupin, ki niza hite, kot so Voda, Čas, Ko hodiš nad oblaki, Plešeš in podobni, lahko so akustični godci, ki vam z ribežnom, steklenicami, bisernico, zvončki in doma izdelanim basom pričarajo tih intimen večer, lahko pa so drzni osvajalci neskončnih globin misli in širnih prostranstev glasbe, ki se razgaljajo prav do svojega DNA D. Na odru Gledališča Park bodo potegnili iz kovčkov svoja nenavadna glasbila in vam odigrali Tihi koncert, eno svojih najuspešnejših in najbolj navdihujočih glasbenih popotovanj, ki mu morda dodajo še kakšno svežo noto.


CENA ABONMAJA: 60 evr – možnost plačila na en, dva ali tri obroke
CENA VSTOPNICE ZA IZVEN: od 15 do 30 evr