Dobrodelna plesna predstava Življenje je vrednota

Gledališče Park Murska Sobota

S plesnim multimedijskim projektom Življenje je vrednota pod častnim pokroviteljstvom gospe Vlaste Nussdorfer, varuhinje človekovih pravic Republike Slovenije, smo ustvarili predstavo, ki se dotika tistih, ki se soočajo z boleznijo (RAK), ki se splazi v naša življenja tiho in spremeni vse - vzame pogum, smeh, čas ... ko človek obnemi, obstane, otopi in išče odgovore, brska po svoji preteklosti, čuti strah in se boji prihodnosti.
Plesna predstava, ki jo pleše dvanajst plesalcev in plesalk skozi zgodbo in gib nagovarja gledalce in opozarja na bolezen, ki med nami tiho vdira v naša življenja. Želimo si, da bi nas podprlo čim več ljudi in bi skupaj poiskali čim več možnosti, kako "zbuditi" javnost, da je ta bolezen tako zelo vsidrana v naša življenja in da lahko vsi na nek način pomagamo.
Vstopnice so že na voljo pri blagajni Gledališča Park vsak delavnik od 14. do 17. ure in uro pred večernimi dogodki v Gledališču Park. 
Izkupček doniramo ustanovi Mali vitez, fundaciji za  pomoč mladim, ki so preživeli raka.
Kratek povzetek zgodbe:
Ženska obožuje svoj poklic zdravnice, ker lahko pomaga ljudem in je zavezana ideji, da je življenje vrednota. Sreča ljubezen svojega življenja, se zaljubi, užije trenutke ljubezni in sreče, nenadoma hudo zboli. Zdaj je na drugi strani – na strani tistih, ki ji je varovala, jim pomagala, sebi ne more pomagati. Išče sebe, pot in izhod iz bolečine. Bori se s sabo, s svojo bolečino, z zavedanjem, da izgublja boj … želi si, da bi moškega – ljubezen svojega življenja – in vse, ki so ob njej, obvarovala trpljenja ob sebi  … zlije se s trenutkom. Oklepa se življenja in zaveda minljivosti.
- Avtorica: Katja Vidmar
- Plesalci: Katja Vidmar, Tian Čehić (sokoreograf), Alja Alica Lacković, Alja Gomilar Zickero, Neža Erznožnik, Maja Adamič, Irena Pfundner, Živa Stanovnik, Ajda Miklavčič, Kristina Sicherl, Maj Žan Peršin, Peter Capuder, Tim Lončar, David Vehovec.
- Koreografija, scenarij, vezno besedilo, izbor glasbe: Katja Vidmar
- Produkcija: Albert Podrekar
- Častna pokroviteljica dogodka: Vlasta Nussdorfer
- Medijsko pokroviteljstvo: Barbra Drnač – Parada plesa