ABONMA KOMEDIJA 2017/ 2018

PROGRAM ABONMAJA KOMEDIJA 2017/18


Obsegal bo 6 predstav, ki so žanrsko opredeljene kot komedije in ponujajo publiki ob razmisleku tudi smeh in sprostitev.
Predstave bodo enkrat mesečno, od oktobra 2017 do marca/aprila 2017. Gostovanja slovenskih poklicnih gledališč bodo načeloma med tednom.
Dogovorili smo se za gostovanja petih predstav, ki jih bomo gostili od oktobra 2017 do februarja 2018. Zadnjo, šesto predstavo bomo izbrali iz aktualne sezone 2017/18.


Gledališče Park, oktober 2017
Gašper Tič, Davor Herceg: TRAČ - po motivih Mnogo hrupa za nič Williama Shakespeara, Mestno gledališče ljubljansko
mjuzikel – komedija
Nič, ki povzroča ves ta hrup, so govorice.
Režija: Jaka Ivanc in Gašper Tič.
Igrajo: Tanja Ribič, Gregor Čušin, Iva Krajnc Bagola, Tina Potočnik Vrhovnik, Uroš Smolej, Mojca Funkl, Milan Štefe, Jaka Lah, Rok Matek, Filip Samobor, Matic Lukšič, Gaber K. Trseglav/Tomo Tomšič, Rok Kravanja/Rok Prašnikar.

Ob številčnem igralskem ansamblu bo v predstavi nastopila še sedemčlanska skupina imenitnih glasbenikov in šestčlanska plesalcev. Mnogo hrupa za nič je ena izmed najslavnejših Shakespearjevih komedij. Suče se okrog ljubezni, hrepenenja, izdaj, spletk in vseh mogočih preizkušenj, ki jih morajo zaljubljenci prestati, da si lahko nazadnje presrečni skočijo v objem. V bolj sodobno in muzikalno opravo sta jo odela komedijski libretist Gašper Tič in skladatelj Davor Herceg. Čedni mladi vojaki in lepa dekleta, dve prepleteni ljubezenski zgodbi, ščepec zlohotnega obrekovanja, nekaj spretnih spletk in za nameček še ples v maskah ob živi godbi – vse to prek smeha vodi srečnemu koncu naproti.

Gledališče Park, november 2017
M. Camoletti – M. Niavarani: (TOTALNO) KATASTROFALNA VEČERJA, Gledališče Koper
bulvarna komedija
Ima laž kratke noge?
Režija: Samo M. Strelec.
Igrajo: Aleš Valič, Mojca Partljič, Igor Štamulak, Vanja Korenč, Anja Drnovšek, Gorazd Žilavec.

Konec tedna na podeželju. Žena je odpotovala k svoji mami, mož je v krizi srednjih let – ljubica pa ima rojstni dan. Da bi ji pripravil čudovit večer, mož naroči hrano in pijačo, za vsak primer, če bi bilo ženi kaj sumljivo, povabi še svojega najboljšega, dolgoletnega prijatelja. Na domnevno moški konec tedna, zabavo. Toda ta prijatelj je skrivni ljubimec njegove žene, ki se zdaj nepričakovano pojavi na vratih … Kako se bo vse to izteklo? Bo na koncu vendarle zmagala prava ljubezen? Ima laž kratke noge?

(Totalno) katastrofalna večerja je predelava bulvarne komedije francoskega komediografa Marca Camolettija, ki jo na slovenskih odrih od leta 1993 uprizarjamo pod naslovom Pridi gola na večerjo.

Gledališče Park, december 2017
Cristina Clemente: DRUŽINSKI PARLAMENT, Mestno gledališče ljubljansko komedija
Kriza, varčevalni ukrepi, osebni interesi, karierizem, lobiranja, korupcija, predsodki, konservativnosti…
Režija: Primož Ekard.
Igrajo: Lena Hribar, Jernej Gašperin, Jožef Ropoša, Tanja Dimitrievska, Domen Valič.

Pred nami je družina z dvema odraščajočima otrokoma. Starša že od nekdaj pedantno skrbita za to, da vzgoja in sistem organizacije življenja znotraj družine potekata v skladu z načeli prave demokracije. Imajo svojo ustavo, zakone, določajo proračun,plačujejo davke, skratka, delujejo kot država v malem. Stvari pa se začnejo zapletati, ko se hči nenadoma ne strinja več z ustaljenim sistemom in začne terjati spremembe. Njena zahteva sproži plaz nepričakovanih dogodkov …

Gledališče Park, januar 2018
BERAŠKA OPERA – po motivih Johna Gaya, Georga Wilhelma Pabsta, Bertolta Brechta in Václava Havla, SNG Nova Gorica
glasbena komedija
Kaj je rop banke v primerjavi z ustanovitvijo banke?
Režija: Vito Tufer.
Igrajo: Kristijan Guček, Radoš Bolčina, Ana Facchini, Urška Taufer, Gojmir Lešnjak - Gojc, Patrizia Jurinčič Finžgar, Arna Hadžialjević, Medea Novak, Matija Rupel, Jure Kopušar, Žiga Udir, Žiga Saksida, Andrej Zalesjak, Iztok Mlakar.

Glasbeniki: David Trebižan, David Šuligoj, Roman Kobal. 

Intriga očeta, ki mu hčerka odreče pokorščino, spopad dveh rivalov podzemlja in med njima kolebanje varuha javnega reda ter ne nazadnje vpletanje še nekdanje (raz)očarane ljubice v ljubezenski trikotnik – ta žgečkljiva zgodba iz okolja kriminala in prostitucije je bila dramatiku Johnu Gayu sredstvo za izris kompleksne politične satire na račun skorumpiranosti angleške družbe na začetku 18. stoletja. Beraška opera je kasneje spodbudila številne priredbe, z vivisekcijo današnje družbe pa se je
spopadel režiser Vito Taufer, ki meni, da je Gayev čas surovega kapitalizma iz prve polovice 18. stoletja skrb zbujajoče podoben današnjemu času. Izvirne songe je napisal Iztok Mlakar, uglasbil pa Aleksander Pešut - Schatzi.

Gledališče Park, februar 2018
Branislav Nušić: ŽALUJOČA DRUŽINA, koprodukcija Prešernovo gledališče Kranj in Slovensko ljudsko gledališče Celje
satirična komedija
Neusmiljen prikaz vsakdanje človeške banalnosti in pritlehnosti.
Režija: Igor Vuk Torbica.
Igrajo: Peter Musevski, Borut Veselko, Aljoša Ternovšek, Blaž Setnikar, Darja Reichman, Barbara
Ribnikar, Aljoša Koltak, Andrej Murenc, Lučka Počkaj, Barbara Medvešček, Liza Marija Grašič.

Nušićeve duhovite, strupene in večno aktualne igre o razkrinkavanju hipokrizije, laži in pohlepa so danes prav tako aktualne kot pred več kot sto leti, ko so nastale, in prav zato se je Nušić kot najbolj znan srbski komediograf zapisal med nesporne klasike.
V Žalujoči družini je mojster karakterne komedije svojo kritično ost usmeril v pokvarjeno, sprenevedavo in povampirjeno družino, ki se po stričevem pogrebu zbere na njegovem domu in v kateri je vsak od tako imenovanih »sorodnikov« prepričan o tem, da je prav on neizpodbitno upravičen do dediščine, kar je v Sloveniji konec koncev postalo že nekakšen nacionalni »šport« .


ZADNJO PREDSTAVO BOMO IZBRALI IZ NOVE SEZONE 2017/18.


CENA ABONMAJA: 80 evr, 72 evr – upokojenci, dijaki, študenti
Možnost plačila na en, dva ali tri obroke.
CENA VSTOPNICE ZA IZVEN: 18 evr, 16 evr – upokojenci, dijaki, študenti.
Dobrodošli v novi sezoni!